Kopparbergs/- Göteborg ny tabelltrea

Kopparbergs/Göteborg FC tog i och med segern mot Kristianstad klivet upp på tredje plats i tabellen. 1-0 i halvtid blev tillslut klara 3-0 när domaren blåste av matchen inför en frusen hemmapublik på Valhalla IP. - Det var riktigt skönt att ta 3 poäng eftersom vi så gärna vill nå den där tredjeplatsen i tabellen, sa matchens första målskytt Anna Ahlstrand efteråt.
Anna Ahlstrand gör 1-0
Anna Ahlstarnd gör 1-0

Trots klara 3-0 för Göteborg kunde matchen mycket väl ha slutat annorlunda om gästernas båda stolpträffar i den första halvleken istället gått in. Nu gjorde de inte det och det var Göteborg som utnyttjade sina chanser bäst i matchen och kunde efter Anna Ahlstrands läckra 1-0 i den 26 matchminuten ta över initiativet och styra matchen till slutsignalen ljöd.
- Jag tycker att vi var inne i matchen trots stolpträffarna och lägen när de hade ledningen med både 1-0 och 2-0, menade Kristianstads tränare Elisabeth Gunnarsdottir. Samtidigt har vi alldeles för mycket problem med vårt försvarsspel och vårt spel går alldeles för mycket via våra ytterbackar idag.

Lindahl och Moberg skadade
Problemen i försvarsspelt syntes också tydligt när Göteborg gjorde sin två sista mål i den andra halvleken. 2-0 var ett klockrent ”indianpass” som Göteborgs amerikanska Christen Press kunde snappa upp, avancera framåt och runda landslagsmålvakten Hedvig Lindahl och lägga bollen i nät i den 72:a matchminuten. Dessvärre för Lindahl så skadade hon sig i situationen då hon vred till vänster knä i jakten efter Press och bollen. Lindahl låg länge kvar på planen men bestämde sig att fortsätta spela. Ett märkligt beslut kan tyckas med tanke på att skadan kunde förvärras.
- Det är ett konstigt beslut. Det ska jag gärna erkänna. Men vi har en andramålvakt som också har varit skada och inte varit med i spel på tio dagar. Hedvig ville testa och fortsätta. Det var ett beslut hon själv tog. Jag var inte där inne själv och kunde påverka det, menar tränare Gunnarsdottir.
Även Kristianstads bästa målskytt under säsongen, Susanne Moberg, fick lämna planen efter att hon mycket underligt bara segnade ner i slutsekunderna av den första moberg.jpghalvleken. Utan att vara inblandad i en duell eller liknande så ramlade hon oförklarlig ner till marken och fick bäras ut på bår. Vad det var och hur illa det är med henne var det ingen som visste riktigt efter matchen. Dock var det så illa att hon fick köras med ambulans till sjukhus, som hon dock senare fick lämna och kunde åka med spelarbussen hem.

Avgjorde i andra halvlek
Med Moberg borta var därför hoten färre från gästerna under den andra halvleken. Spiken i kistan och 3-0 gjorde Göteborgs nya amerikanska mittfältare, Yale Averbuch efter en hörna. Averbuch skjöt bollen på måfå i en till synes svår vinkel ute från höger, men bollen letar sig ändå in i mål bakom en märkbart stillastående Hedvig Lindahl. Klart märkt av sitt onda knä.
- Vi tog över spelet i den första halvleken, tappade det på nytt i inledningen av den andra. Men sedan tycker jag att vi avslutar matchen bäst och vinner rättvist, analyserade Göteborgs Anna Ahlstrand efter matchen.
Kristianstad tränare höll inte med om den matchbilden utan tyckte att hennes lag var det dominerande i speciellt andra halvlek.
- Vi hade två skott i stolpen och skapade flera heta chanser i första halvlek. I den andra halvleken tycker jag det är vi som för spelet. De får sina chanser och gör mål på dem. Vi hade för dåligt försvarsspel och var inte tillräckligt aggresiva och effektiva på våra chanser.

Stundande Champions League
För Göteborg väntar nu spel i Champions League kommande onsdag och med 3-0 mot Kristianstad och lagets femte raka seger sprudlar förstås laget av självförtroende just nu.
- Det är givetvis skönt att vi gör mål och att när vi väl får igång spelet så funkar det riktigt bra, avslutar Anna Ahlstrand innan hon stegar in i omklädningsrummet efter 3-0 mot Kristianstad och en tredje plats i den damallsvenska tabellen.

Text: Olle Tyrbo

LILLA BILDEN: Susanne Moberg fick föras till sjukhus efter att till synes oförklarligt ha segnat ner på plan. FOTO: Anders Henikson (arkiv)

AttachmentSize
moberg.jpg10.81 KB
TureiYtterby 2012-09-23 08:23

klart man är glad för öteborg, men bitter smak när man såg skadorna.
hur man tänkte med hedvig går inte att fatta, sådana risker ska man bara inte ta!!!!
syntes ju tydligt hur hon vred knät, självklart skulle hon rakt ut från plan och undersökas! hedvig är ju dessutom landslagsmålvakt.
man får bara inte ta sådana här risker

49ers 2012-09-23 14:41

Jag vill bara kommentera incidenten med Susanne Moberg i detta f.ö. alldeles utmärkta matchreportage:
Den inträffade INTE i slutet av första halvlek, utan EFTER att domaren blåst av halvleken och samtliga spelare var på väg till omklädningsrummen. När man läser att Susanne Moberg föll ihop ”utan att vara inblandad i en duell eller liknande” får man intryck att det inträffade under spelet – vilket skulle ha kunnat påverka det som hände.

Sedan tror jag inte att många håller med Kristianstads tränare när hon säger: " I den andra halvleken tycker jag det är vi som för spelet." Jag kan hålla med om att de hade en period i början/mitten av halvleken då KDFF höll i bollen bra, men de var alldeles för uddlösa framåt. Men detta är ju en annan sak ...