Motgångarna gav Kristianstads DFF ny energi

Kristianstads DFF tog emot AIK i ett regnigt och kylslaget Kristianstad, där endast 467 åskådare kom för att se matchen. De fick se Hanna Persson hålla nollan i sin allsvenska debut mellan stolparna. Hon ersatte korsbandsskadade landslagsmålvakten Hedvig Lindahl och gjorde det med bravur. KDFF vann med 3-0.
Kristianstads distansskott var farliga, 3-0-skytten Johanna Rasmussen testar igen.

Damfotboll.com ställde frågan till Hanna. Hur kändes det att ersätta landslagsmålvakten Hedvig?

- Det var nervöst. Jag var stressad, men kände mig stöttad av lagkamraterna. Någon situation kunde ha blivit lite lugnare. Det blev klart igår fredag att jag skulle stå, men den här insatsen är självförtroendet var på topp.

AIK hängde med bra första kvarten sedan tog Kristianstads DFF över matchen mer och mer. AIK:s första målchans kom i sjunde minuten genom Madeleine Tegström som sköt över mål. Sju minuter senare fick Margret Lara Vidarsdottir på ett skott som gick utanför mål. Nästa målchans hade Johanna Rasmussen men även hennes skott gick utanför.
bild2.jpgBättre lycka hade Susanne Moberg i den 22:a minuten, då hon snappade upp bollen och klippte till från 15 meter och placerade den i mål bakom en chanslös Susanne Nilsson i AIK-målet. Sussie har för övrigt också ett förflutet i Kristianstad-fotbollen. Hennes moderklubb är Wä IF.
Susanne Moberg fick ytterligare en chans före pausvillan men den gången räddade namnen enkelt. I 42:a minuten prickade Katrin Omarsdottir ribban med ett skott.

Andra halvlek hade inte pågått mer en en minut då AIK:s yttermittfältare Lori Chalupny prickade ribban. I matchens 59:e minut blev Margret Lara Vidarsdottir nerdragen i straffområdet. Den efterföljande straffen satte Margret själv säkert i mål.
KDFF radade upp flera bra chanser att utöka ledningen av vilka Susanne Mobergs och Margret Lara Vidarsdottirs var de bästa.
3-0 målet kom i 76:e minuten genom Johanna Rasmussen som gjorde en mycket bra match. Johanna Rasmussen fick ytterliggare en fin möjlighet i 82:a minuten till att utöka Kristianstads redan stabila ledning.

bil3.jpgNågon fara efter det som hände i lördags var det inte för Susanne Moberg som berättade att hon har genomgått flera tester och det fanns inget fel.

AIK:s tränare Mattias Eriksson:
- Vi är väldigt besvikna över att vi förlorade matchen. Vi skapade för få chanser för att vinna.

Kristianstads DFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir:
- Vi gjorde en riktigt bra match och hade väldigt bra grepp om den. Vi ändrade lite i laget. Vi mötte ett bra lag. Det var otur för AIK att vi fått extra energi efter allt som hänt i veckan.

Malin Diaz AIK:
- Jag blir besviken över resultatet. Stundtals hade vi bra kombinationer. Då kan vi spela upp i banan i stället för att bara försvara.

Lilla bilden: Hanna Persson som ersatte Hedvig Lindahl i hemmamålet höll nollan.
Stora bilden: Susanne Moberg fick en praktträff när Kristianstad gjorde 1-0.

Text: Anders Bystedt
Foto: Fredrik Hasselgren

Läs mer