Skadeeländet fortsätter i Damallsvenskan

Ännu en Damallsvensk spelare har drabbats av en korsbandsskada. Denna gång gäller det Linda Sembrant, Tyresö och landslagets mittback som fått säsongen spolierad och inte kommer att kunna spela i de avslutande omgångarna av Damallsvenskan med Tyresö som är ett av två lag som är involverade i guldstriden.
Sembrant skadades i matchen mot Umeå. Foto: Anders Henriksson

Det var i matchen mot Umeå IK som Linda skulle täcka ut bollen till inspark och fick en smäll bakifrån som skadan skedde.
Hur gick tankarna då Linda?
– Det är klart att man tänkte att det kanske var korsbandet samtidigt som man inte kan gå runt och förvänta sig det värsta. Men det svider nu när jag vet, säger Linda till damfotboll.com.

Tyresö har redan problem i mittbacksposition då Johanna Frisk sen tidigare också är skadad. Vem tror du kommer att ersätta dig?
– Det kan bli Emilia Appelqvist, som ersatte mig mot Umeå och spelat några matcher tidigare. Hon kommer växa med uppgiften, det är jag övertygad om.
lindas200ah.jpg
Kommer skadan extra olämpligt apropå guldstriden i Damallsvenskan och förbundskaptensbytet?
–Det finns aldrig ett bra tillfälle att åka på en skada men det svider kanske extra att det är just nu - när vi jagar guld med Tyresö och får en ny förbundskapten-som jag råkar ut för det här säger Linda som nu har en lång rehabperiod framför sig.

Linda är en av många som skadat korsbandet i år. Man ska komma ihåg att hon tillsammans med Emma Berglund klev som nytt mittbackspar i landslaget när Charlotte Rohlin drabbades av samma skada och mittbackskollegan Sara Larsson inte blev frisk ifrån sin skada.

Förra onsdagen fick blev LdB FC:s Lisa Ek korsbandsskadad och tidigare under året har bland andra Annica Sjölund och Petronella Ekroth, Jitex BK, Charlotte Rohlin, Linda Sällström båda Linköpings FC, Therese Sjögran och Frida Nordin, LdB FC Malmö, Sara Lindén, Kopparbergs/Göteborgs FC, Hedvig Lindahl, Kristianstad DFF samt Ifeoma Dieke, Vittsjö GIK drabbats av samma skada.

TureiYtterby 2012-10-02 19:04

man drar bara en jup suck! nej.... inte en tjej till i raden av korsbandsskador

Martin 2012-10-02 21:34

Suck vad trist, där fick Sundhage ytterliggare huvudbry. Vilken mardrömsdtart för henne som förbundskapten. Jag kände redan när jag såg tv-bilderna att det var en korsbandsskada. Situationen var snarlik den på Folkungavallen där Rohlin skadade sig.