Hoppet lever än för AIK

AIK och Jitex möttes under lördagseftermiddagen. Litet i skymundan av Djurgårdens seger mot Tyresö tog AIK en viktig trepoängare genom 3-1-segern i kampen för nytt kontrakt i Damallsvenskan.
Lori Chalupny laddar för AIKs 3-1-mål. FOTO: Anders Henikson.

Segern mot Jitex säkrades efter mål av Nazanin Vaseghpanah, Clara Markstedt och Lori Chalupny. Kristine Lindblom gjorde Jitex mål i matchen.

Matchen på Skytteholms IP var ett bottenmöte där båda lagen var beroende av poäng. Främst AIK var piskat att vinna. Om laget inte vann denna match samtidigt som KIF Örebro vinner sin match i denna omgång skulle AIK definitivt varit klart för nedflyttning. Jitex å sin sidan riskerade att vid förlust dras in i bottenstriden

Efter 20 minuter på matchklockan gjorde Kristine Lindblom matchens första mål, för Jitex. Men bara två minuter senare kvitterade AIK genom Nazanin Vaseghpanah. Ytterligare några minuter efter det tog AIK ledningen genom Clara Markstedt 2-1. De siffrorna stod sig halvleken ut. Efter drygt en timmes spel avgjorde Lori Chalupny definitivt matchen med sitt 3-1-mål för AIK.sussie.jpg

När damfotboll.com fick en pratstund med AIK:s lagkapten Hanna Folkesson var det en både lättad och glad kapten vi mötte.
- Hoppet lever! Det är jätteskönt, det är skönt att vi gör tre mål – det är inte ofta det händer. Men idag lyckades vi.
- Vi har tränat mycket på vårt uppspel och jag tycker vi lyckas med det vi tränat på. Framför allt är vi mycket bättre i sista tredjedelen än vad vi har varit tidigare. Vi kommer till bra avslut och framför allt sätter vi bollen i nät, berättar Folkesson också för damfotboll.com.

I Jitex var det mer bistra miner efter matchen. Av förklarliga skäl. För två omgångar sedan hade laget 9 poäng ner till strecket. Nu skiljer det endast fyra pinnar ned till jagande Djurgården.
- Det är inget positivt. Skulle vi vinna idag hade vi haft ett ganska bra avstånd till strecket, men nu är vi nere där igen. Det är inge bra för oss. Vi måste gå tillbaka till grunderna. Idag såg vi riktigt bleka ut. Vi måste tillbaka och fråga oss vad vi vill ute på planen, hur vi ska spela och se till att utföra det på rätt sätt, säger Jitextränaren Stefan Rehn efter matchen.

Och Rehn är även besviken på insatsen i dagens förlustmatch.
- Vi är för dåliga helt enkelt. Vi börjar matchen bra och tar ledningen välförtjänt. Sen händer det något när AIK kvitterar. Det är som att vi tappar hela självförtroendet och hela matchplanen. AIK är väldigt effektiva, men vi tappar sättet vi spelar på. AIK är bättre än vi, framför allt i andra halvlek. En av de sämsta matcherna vi gjort i år.

LILLA BILDEN: Målvakt Sussie Nilsson kunde göra tummen upp för AIK efter matchen FOTO: Anders Henrikson.

Läs mer
AttachmentSize
sussie.jpg21.39 KB
Taggar: ,