Årsdebut i ödesmatchen för QBIKs reservmålvakt

Emelie Larsson har hela året fått stå åt sidan för Maria Yatrakis som är en av Söderettans bästa målvakter. Sedan länge var det dock klart att Maria inte kunde stå i QBIKs sista match mot Tölö, den som skulle avgöra om QBIK fick chansen att kvala till Damallsvenskan. Emelie höll nollan! Matchen slutade 0-0.
QBIK:s målvakt Emelie Larsson i ett av de många avsluten som Tölö hade i slutet på matchen, här får hon hjälp av stolpen att rädda nollan. FOTO: Jan Andersson

QBIKs sista seriematch på bortaplan mot Tölö slutade 0-0, precis vad som behövdes för att hålla undan om Öster inte vann i Mallbacken.
- Vi hade koll på matchutvecklingen i Mallbacken och anpassade vårt eget spel efter förutsättningarna, det blev alltså försvar över hela plan, förklarar QBIKs tränare Per-Johan Karlsson.juliaw.jpg
- Tölö är bra på fasta situationer. Det gällde att undvika sådana i närheten av vårt eget mål. Vi hade ett par frilägen i andra halvlek och missade. Emelie gjorde två riktigt fina räddningar på Tölö-skott utifrån. Roligt både för laget och Emelie i synnerhet att få visa sin kapacitet i ett läge som inte kunde vara skarpare än just den här matchen. Nu ska det bli intressant att se om vi får möta Sunnanå eller Sirius i kvalet.

:LILLA BILDEN: Tölös duktiga innermittfältare Julia Wahlberg på språng offensivt. FOTO: Jan Andersson.

AttachmentSize
juliaw.jpg17.96 KB
Taggar: ,