Mamy Ndiaye åter Kalmars skyttedrottning

Det blev en målrik avslutning för Linköping Kenty och IFK Kalmar som nästa år spelar i skilda serier. Till slut vann IFK Kalmar med 5-4 (4-2)
Mamy Ndiaye, IFK Kalmar. FOTO: Sara Damne (arkiv)

För gästerna gällde det att säkra en poäng för att vara helt säker på en plats i nya Damettan. En uppgift, som det skulle visa sig inte var helt enkel. Trots att Linköping Kentys jumboplats sedan länge stått klar kämpade man in i det sista.
IFK Kalmar tog visserligen ledningen redan efter 4 minuter genom Lina Malmberg. Laget uppträdde stundtals nervöst och slarvade ofta med passningarna, vilket gav extra utrymme för hemmalaget och den ensamt jagande Linköpngs-forwarden Erika Petersson, som med god hjälp av det darriga Kalmar-försvaret, stod för hemmalagets samtliga fyra mål.

För IFK Kalmars övriga mål i matchen, svarade de notoriska målskyttarna Amanda Fredriksson och Mamy Ndiaye för vardera två, där Amandas första var ett riktigt praktmål. En hårt slagen frispark från dryga 25 meter, helt otagbart för Kenty-målvakten Emma Lind. Linköping Kenty nådde aldrig att kvittera och låg under ned 1-3 och 2-4.

Mamy Ndiaye vinner Söderettans skytteliga med sina sammanlagt 20 gjorda mål. Det är för övrigt andra gången under sina fyra säsonger i Kalmar hon tar hem den titeln.
Amanda Fredriksson, som legat i topp under en stor del av säsongen slutar trea med sina 18 gjorda mål.
Med dagens vinst säkrade man till slut sin plats i damettan, medan Linköping Kenty får se om sitt hus och nästa år spela i division 1.

Text: Kristofer Nilsson