Tyresö bröt förbannelsen

- Jag är väldigt stolt över alla spelarnas karaktärt för att vi lyckades vinna här i Kristianstad, var det första Tyresö FFS tränare Tony Gustavsson sade efter 2-0-segern. Nu går jakten vidare på LdB FC Malmö om guldet. Matchen fick en olycklig inledning när Kristianstads DFFs reservmålvakt skadades och fick ersättas med utespelare.
Tyresös tvåmålsskytt Kirsten van de Ven i kamp med Julia Molin.

Innan Hanna Persson, ersättare för skadade ordinarie Hedvig Lindahl, tvingades lämna plan hann hon prakträdda ett par avslut. Det var efter ett skott av Meghan Klingenberg Hanna fastnade med ena foten i det våta gräset och vred till fotleden - alltså inte ytterligare ett korsband.
- Hanna spelar redan i nästa vecka, säger KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir förtröstansfullt.

Katrin Omarsdottir fick byta sin tröja 26 till målvaktens. Därmed förlorade hemmalaget ytterligare en värdefull utespelare. Elena Sadiku fick ta Katrins plats. kdfftyr_2.jpg - Det var ingen tvekan om att just Katrin skulle stå i mål även om händelsen var oförutsedd, säger Elisabet Gunnarsdottir.

- Jag har sett henne stå i mål på Island.

Eftersom det var med fotparader Katrin räddade Tyresös farligaste skott besannade hon även misstanken att hon även varit handbollsmålvakt.

Kristianstads DFFs uteförsvar var utmärkt organiserat med Mia Carlsson och Sif Atladdttir i mitten samt Emelie Johnsson och Julia Molin på var sin kant. Den senare har utvecklats mycket under året och var framgångsrik i det mesta mot de namnkunniga motståndarna. En saknades förstås, Marta som avtjänade avstängning.

Det var en av de tuffa utmaningarna för Tyresö, en annan det korta tiden för återhämtning efter cupfinalen med förlängning i Göteborg, ännu en lång resa till bortamatch samt sist men inte minst spel på en dränkt naturgräsplan. Det var så mycket som talade emot att nu måste vändningen komma.

Men det var en ren bjudning som blev till Tyresös första mål. Mia Carlssons enda misstag när hon drällde med bollen framför eget straffområde straffade Caroline Seger när hon snodde bollen och passade den vidare till Kirsten van de Ven som inte gav Katrin någon chans på det närskottet.

Tyresö ägde boll men KDFFs omställningar var väl så farliga som den när Julia Molin bröt på mittplan och spelade ut bollen till Margrét Lara Vidarsdottir som i sin tur hittade en helt ren Susanne Moberg - som missade.
- Där hade vi chansen att ändra matchbilden innan Tyresö tog ledningen, säger Elisabet Gunnarsdottir. Hon framhåller dock Tyresö som det bättre laget. kdfftyr_3.jpg

En kvart före full tid slog Kirsten van de Ven till igen efter ett inspel från höger av Meghan Klingenberg. Bollen räddades av både Katrin och utespelare men till sist nådde den Kirsten som placerade en i mål via ribban.

Det blev en kort stunds glädje för Kirsten som vid en sammanstötning slog huvudet i marken och vimmelkantig fick lämna plan. Kirsten har tidigare fått avstå spel efter en hjärnskakning.

Madelaine Edlund fick bra tre offside-avblåsningar emot sig.
- Vi har jobbat mycket på träning med att "Madde" ska vara på "blindsidan" och det har hon tagit åt sig, säger Tony Gustavsson.

Dominanten var Veronique Boquete som på tilläggstid sköt i stolpens utsida och Elaine som säker mittback. backen Annica Svensson var också med mer offensivt än vanligt och hade strax före 2-0-målet ett av de farliga avsluten som Katrin Omarsdottir räddade.

Lilla bilden: Ingen rolig eftermiddag för KDFF:s målvakt Hanna Persson som vred till fotleden och fick lämna plan.
Stora bilden: Caroline Seger på språng i förarbetet till 1-0-målet.

Malmö-Fan 2012-10-14 19:59

Det kommer att finnas en jättebunt med varma "snälla" servietter att delas ut 3/11 på Malmö IP.
Här förlorar vi aldrig.
Så välkomna Tyresö.

Silverstolpe 2012-11-04 01:38

Tack, jag såg dig inte. Fick torka glädje tårarna på tröjan.