Bachmann sänkte AIK

Toppen mot botten i den allsvenska tabellen, det var facit innan kvällens drabbning på Malmö IP inför dryga 700 åskådare. Två lag i stort poängbehov, hemmalaget för fortsatt jakt i guldstriden, bortalaget för att undvika nedflyttning och för fortsatt överlevnad.
Ramona Bachmann suverän mot AIK. Foto: Fredrik Hasselgren

Det var ett mycket nervöst och blekt hemmalag som hemmapubliken fick se inledningsvis. Samtidigt som AIK gjorde en av sina bättre halvlekar för säsongen och pressade Malmös mittfält till många individuella misstag. Ett AIK som trots sitt utsatta tabelläge, vågade hålla en hög press på hemmalaget.

LdB FC fick dock en drömstart genom ett tidigt ledningsmål signerat Anja Mittag på straff i den 21:e matchminuten, straffen som föranleddes genom en hårt arbetade Ramoma Bachmann. Efter hemmalagets ledningsmål, så tog LdB Malmö FC över matchen fullständigt. Hemmalaget passade på att göra ytterligare två mål innan pausvilan, båda komponerade av matchens gigant Ramona Bachmann.

Andra halvlek började, där den första slutade, i en fullständig hemmadominans. I den 55:e matchminuten fullbordade Ramona Bachmann kvällens hattrick, detta genom att ge hemmalaget ledningen med 4-0. Hemmalaget fortsatte att bjuda på ett tempofyllt och säkert passningsspel, ett bolltempo som AIK spelarna inte mäktade med. I den 72.a matchminuten utökade hemmalaget på ledningen till 5-0 genom inhopparen, Sofia Anker-Kofoed, ett resultat som även blev slutresultatet.

Kvällens stora artist Ramona Bachmann, fick välförtjänt ta emot publikens stående ovationer, när hon blev utbytt i 74:e minuten.

Det var en ödmjuk Ramona Bachmann som tog emot media på den efterföljande presskonferensen.
- Jag tycker att vi gör en fantastiskt bra match, mitt hattrick är absolut inte viktigt i detta sammanhang. Det viktiga var att vi tog tre poäng, avslutar en leende världsstjärna.

Boose 2012-10-16 11:02

Tråkigt att det går som sämst när man skall prestera som bäst, Idag såg man ju skillnaden mellan toppen och botten tydligt, passningspelet mottagningar ,krångliga saker istället för enkla saker ,Frågan är hur mycket krut AIK har kavr till dom 2 återstående matcherna , eller tränaren ? han har i alla fall en otroligt tro på sin startelva , samma spelare startar alla matcher och förlorar alla matcher, Om saker inte fungerar borde han väl byta ut dom som inte presterar, vad händer om AIK åker ur, Dom har ju ett ungt lag med framtiden för sig men frågan är hur många som stannar kvar ?

Boose 2012-10-17 07:34

även om jag hatar hamren så visade han prov på bra coachning igår när vid 0-3 i paus gjorde 2 byten som vände matchen, ironiskt nog är det de två spelarna som han petar som gör att han har arbetet kvar ett tag till,så ska ni coacha damtränare !