Flashheden, starten till något stort?

Under lördagen fixade Damfotboll.com en filminspelning på Heden i Göteborg, kallat flashheden. Med noll kronor i budget försökte vi samla människor på en fotbollsplan för att spela in en film som vi hoppas kunna använda i en Crowdfunding kampanj. Syftet med kampanjen är att kunna vidareutveckla damfotboll.com så att rapporteringen av damfotboll fortsätter och utvecklas. Vi hoppades på strålande sol och fotbollsentusiaster som vällde in på den aktuella sjumannaplanen, men verkligheten bjöd på regn och åter regn och med det många avhopp.
Warta IF kom med ett gäng ungdomsspelare både tjejer och killar.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Femtiotalet personer dök trots detta upp för att stötta vår sak och dessa förtjänar en stor eloge!
fika200bb.jpg

-Detta kändes som en viktig dag, visa att killar och tjejer skall ha samma chans. Min sons stora dröm är att bli fotbollsproffs och blir han det så kan han försörja sig på sin lön, plus göra så mycket till. Hur blir det för den jämngamla tjejen, med samma dröm? Skall vi inte behandlas lika?" svarar Eleni Folia Henriksen på frågan om varför hon kom till Heden.

Jitex BK var där med många A-lagsspelare, klubbchef och huvudtränare Stefan Rehn. Warta IF kom med ett gäng ungdomsspelare både tjejer och killar. Vår huvudsponsor kom hela vägen från Hudiksvall, representanter från Brasilianska föreningen liksom damfotbollsentusiaster och vänner var också där. Vi ska vara ärliga och säga att besvikelsen över regn och avhopp först var påtaglig, men till slut blev det uppehåll i regnet och deltagarna på plats skötte sig förträffligt!
hlsr200.jpg
Det var en stor variation på deltagarna, vad gäller ålder och relation till fotbollen. Då deltagarantalet var lägre än väntat blev det desto större förtjänst för de som gav av sin tid och dök upp, så i slutänden verkar hela upplevelsen varit väldigt positiv för våra deltagare. Filmen blev av och vi fick hjälp att ta första steget mot vårt Crowdfunding event. Vi är väldigt tacksamma för detta!

Vidare hjälpte våra produktsponsorer i form av Iggesunds Paperboard samt Lindahls Mejeri, Stavdal, Bildbyrån, Kopparbergs/Göteborg FC, Uhlsport, Sweden 2013, Hell Produktion och Kikirik.
Tack för att ni gjorde detta möjligt! Ett speciellt tack riktar vi till våra filmare, Nicolas Näsman och Kalle Dahlberg.

Nicolas lade ner ett stort jobb inför, under och efter eventet och detta förtjänar en stor eloge. Tack för en trevlig timme på Heden!

AttachmentSize
fika200bb.jpg67.75 KB
hlsr200.jpg49.25 KB