Lottas lyckade kast med liten sko!

Med fotbollsskorna på har Lotta Schelin fantastiska egenskaper för att sparka boll. Men det visste vi ju redan. Desto mer oväntad talanger visade hon med skorna i handen i Göteborg för ungefär två månader sedan.
I det higlightade området till vänster hänger dom. Frågan är hur länge?

Känns ingången till artikeln kryptisk? Vänta bara, det är blir en udda text om ett udda youtube-klipp.

När Lotta Schelin joggat ner efter den senaste landskampen på Gamla Ullevi hade hon ett överraskande infall i beredskap för de få som dröjt sig kvar på läktaren.

Stjärnforwarden fattade tag i skosnörena och hivade upp sina dojor i skyn. Resultatet blev att Schelins skor hänger kvar i en bärande balk ovanför gräsmattan.
- Jag har väl inte bara bra bollkänsla utan bra skokänsla. Det är en konst att kasta skor, jag ligger väl bra till om det ska startas någon liga, ler hon.

Var kom idén ifrån?
- En go´ grej inför det som komma skall, säger Lotta Schelin och syftar självklart på EM-slutspelet nästa sommar där det svenska landslaget spelar två gruppspelsmatcher på nationalarenan.

- Publiken ska veta att vi finns där och kommer snart.

Enligt rapporter från Göteborg har vind och tyngdkraft än så länge inte förmått att förändra skornas position på cirka 35 meters höjd.
- Skorna ska hänga där så länge som möjligt, framförallt fram till EM. Sen får vi se vad som händer, säger kuppmakaren Lotta Schelin.

Frågan är väl bara vad UEFAs initierade regelverk säger om tilltaget. Kanske kommer det en ny paragraf i kapitlet om arenornas utsmyckning frampå vårkanten.

Vill du se filmen?
Kolla under våra rubrik Webb-TV och rubriken: Lottas lyckokast?

Läs mer