Kungsbacka DFF förstärker med damallsvensk kompetens

Kungsbacka DFF börjar nu resan mot en framtida etablering i Damallsvenskan, genom att värva allsvensk kompetens på tränarsidan.
Joakim Carlsson ny tränare för Kungsbacka DFF.

– Vi är mycket nöjda med att kunna presentera en meriterad tränare som Joakim Carlsson som Kungsbacka DFF:s nya huvudtränare, berättar sportchefen Christer Björkroth.

För närvarande har Kungsbacka åtta (!) fotbollsföreningar med damverksamhet på seniorsidan. Damföreningarna samverkar kring det gemensamma bygget av elitverksamheten i Kungsbacka DFF. Genom detta har Kungsbackas fotbollstjejer tillgång till både bredd och elit.

2013 spelar Kungsbacka DFF sin första säsong med start i division 1. Detta blir möjligt då Tölö IF kommer att överlåta sin serieplats till denna gemensamma satsning.
– Den vidare sportsliga resan erbjuder även större möjligheter för alla kommunens fotbollstjejer att stimuleras och utvecklas med sporten, tillägger Christer Björkroth.

Kungsbacka DFF tar nästa år sikte på att nå Elitettan, den nya riksomfattande serien under Damallsvenskan. Rekryteringen av Joakim Carlsson samt satsningen på KDFF:s egen talangutvecklare Martin Skogman är en långsiktig målsättning att sedan ta klivet ända upp i Damallsvenskan.

KDFF:s nye huvudtränare har meriter från liknande uppdrag. Den gången var Joakim Carlsson en bidragande orsak till att Borås-laget Dalsjöfors tog klivet upp i Damallsvenskan.
– Jag tillför och signalerar engagemang, Detta är en unik och intressant satsning. Det känns som vi i KDFF kommer att kunna tillföra något nytt inom damfotbollen. Vi jobbar för att driva damfotbollen framåt, säger Joakim Carlsson.
– Laget har kvalitén och vi har talanger som knackar på dörren till svensk elit inom damfotbollen. Den vill jag vara med och utveckla ytterligare och har höga förväntningar på säsongen vi står inför och framtiden med Kungsbacka DFF.