Imponerande, Tyskland!

Bättre motstånd än Tyskland kunde Sveriges F18-landslag inte få till matchen i Tipshallen i Växjö. Tyskland var övermäktigt skickligt och vann välförtjänt med 4-0 (1-0).
Tyskland drev på bra och målmedvetet, här genom Lina Magull.

– Jag hade föreställt mig att vi skulle kunna gjort en jämnare match, säger SVeriges förbundskapten Calle Barrling.
– Först som sist ska erkännas att Tyskland är ett mycket bra lag. Det jag blev mest besviken på var att vi inte kunde matcha tyskorna i tempot. Det märktes alltför tydligt att de flesta av våra spelare inte haft match på sex veckor. sweger_1-002.jpgBetecknande är att spelaren som senast spelade Tyresö FFs Pauline Hammarlund tilldelades priset som bästa spelare. Tyskland är mitt uppe i sin säsong. Om vi hade mötts för en månad sedan hade vi kanske också förlorat men inte med 0-4.

Först målet var en direkt frispark som Sara Däbritz placerade lågt i Louise Högrells långa hörn efter bara 12 minuter.
0-2 kom efter 24 minuter, ett mäktigt långskott i krysset av Annabel Jäger som även skulle göra andra halvleks enda mål.
Att det bara blev ytterligare ett ska inte skyllas på att tyskorna drog ner på tempot, men med sin rörlighet tvingade de svenskorna att jaga boll utan att komma riktigt in i matchen. Linda Dallmann fick oattackerad avancera 20 meter innan hon drog in 3-0 i 38:e minuten.

sweger_5.jpgLouise Högrell (Kopparbergs/Göteborg) avlöstes i andra halvlek av Maja Ohlsson (Boo IF) som fick göra några riktigt kvalificerade räddningar, bland annat på ett stenhårt närskott av Annabel Jäger.

Det svenska lagets skyttedrottning Marija Banusic hade matchens första heta chans men kom aningen för sent på Malin Diaz inlägg. Marija slog även några mycket väl avvägda djupledspassningar.
– Vi är inte riktigt synkade mellan lagdelarna. Det var väl den stora skillnaden samt att vi inte höll tempot.

Calle Barrling konstaterar att det blev förlust även i motsvarande match i fjol.
– Men i april slog vi Tyskland.
Och sedan bar det hela vägen fram till EM-guld.

Stora bilden: Pauline Hammarlund försöker ta ner bollen i en sällsynt framstöt från Sverige.
Lilla bilden: Maja Ohlsson vaktade Sveriges mål efter paus.
_Foto: Fredrik Hasselgren

Läs mer
Taggar: , ,