Manon Melis åter i Malmö

En minst lika stor nyhet som kontakterna inför ett eventuellt samgående dök upp i egen hög person vid LdB FC Malmös presskonferens nämligen Manon Melis.
Manon Melis sejour i Linköping blev bara ettårig. Foto. Anette Börjesson

Hon återvänder till Malmö efter ett år i Linköpings FC.
- Ett hastigt beslut efter att det inte blev någon proffsliga i USA gjorde ett jag hamnade i Linköping och det blev inte riktigt som jag hade hoppats där. Det är alltid trögt att komma in i ett nytt lag och vi fick jobbig vår med flera skador i laget. Men under hösten när Martin Sjögren kom på tränarsidan gick det betydligt bättre, berättar Manon.

Men du valde ändå att lämna efter bara en säsong i Linköping?
- Ja, jag längtade tillbaka och när jag hörde att Malmö också ville prata med mig så kändes det som det naturligaste steget för mig att ta.

Vad tycker du om att LdB ska slås samman med FC Rosengård?
- Det känns som en spännande lösning men vad jag förstår kommer det att ta lite tid innan vi ser en tydlig effekt av sammanslagningen.

Att LdB FC fortfarande är med i UEFA Women´s Champions League bidrog också till att Manon valde Malmö igen.
- Det är allas dröm att få spela i Champions League och i vår kommer jag alltså att kunna var med i kvartsfinalen mot Lyon. Jag längtar redan, säger Manon avslutningsvis.

Taggar:
Johnte 2012-12-05 20:12

Varmt välkommen tillbaka Manon. Nu är du där du hör himma.

Martin 2012-12-05 22:05

Ja det här var ju ingen överraskning direkt, för ett bra tag sen sa t ex LFC-tränaren Christian Andersson att han var 'övertygad' att det skulle bli Malmö för Melis. Självklart en grymt nyförvärv och nu har Malmö en offensiv som kanske t o m övertrumfar Tyresö åtminstonne sett till bredden.

Litet frågetecken endå för Malmös duktiga unga offensiva spelare med Rubensson i spetsen som nu riskerar en mer 'begränsad' speltid, särskilt om Sjögran är tillbaka i gammalt gott slag. Ett sånt scenario vore varken bra för dem personligen eller för Damlandslaget där väl Rubensson är tänkt att verkligen få chansen på riktigt så att säga i EM 2013.

Ett annat frågetecken är också om inte Malmö borde prioriterat defensiva nyförvärv i första hand, det är i försvarsspelet deras brister finns om man ska leta efter några och av vad jag såg på Folkungavallen i 3-5 matchen blev jag inte direkt imponerad. Det räcker defenitivt inte mot Europatoppen.