Linköping laddar med talanger

Linköping har gjort klart med ytterligare en F19-spelare som var med och vann EM-guld i somras. Tjejen som signat heter Magdalena Ericsson, 19-årig back som närmast kommer från Djurgården. Dessutom meddelar Linköping att Linda Sällström förlängt sitt kontrakt.
Magdalena Ericsson har skrivit på för Linköpings FC

Linköpings FC fortsätter att rekrytera stora talanger. Klubbdirektören Anders Mäki kommenterar:
– Vi har nu tre spelare från guldlaget från F19-EM. Det betyder mycket fina framtidsutsikter samt en jättebra balans till de rutinerade spelare som vi redan har under kontrakt, säger han.

Den senaste värvningen Magdalena Ericsson, vars moderklubb är Enskede IK, spelade 19 matcher från start i årets Damallsvenska med Djurgården. Året innan spelade hon lika många med Hammarby. Lägg till att hon har varit ordinarie de senaste säsongerna i det F19-lag som vann EM i somras så har hon trots sin ungdom redan skaffat sig rutin från Damallsvenskan.
– Det känns oerhört kul och spännande att ha skrivit på för LFC. Jag känner mig nu redo att ta ännu ett kliv i min utveckling och därför känns det otroligt roligt att Linköping visat intresse. Klubben känns professionell och kommer ge mig de bästa förutsättningarna för att ta nästa kliv, säger "Magda" i en kommentar.

- Hon är en bra back med god speluppfattning och en vass vänsterfot, säger Anders Mäki i LFC som är glad över att LFC fått Magdas påskrift.

Linda Sällström, som fick förra säsongen spoilerad pga skada, är nu åter i full träning och satsar mot 2013.
– Jag ser verkligen fram emot 2013 och är rejält spelsugen efter min skada och det ska bli enormt kul att få spela på den nya arenan i Linköping, säger Linda i en kommentar.lindas200.jpg

Linda Sällström, 24 år, går därmed in på sin fjärde säsong med LFC. Det blev ju inga matcher 2012 på grund av en korsbandskada veckan innan seriepremiären när hon spelade landskamp med Finland, men dessförinnan gjorde Linda inte mindre än 18 mål på 44 matcher i LFC under 2010 och 2011.

– Jag är fascinerad över hur positiv och målinriktad Linda har varit under hela den här säsongen under sin rehabilitering. Redan direkt efter skadan kändes det som om kom över besvikelsen direkt och fokuserade på att komma tillbaka. Den inställningen gör att vi är övertygade om att hon kommer att bli ännu bättre än hon var tidigare och det bådar ju gott både för LFC och det finska landslaget som ska spela EM i Sverige till sommaren, säger Anders Mäki.

På 54 landskamper för Finland har Linda gjort 25 mål. I Damallsvenskan representerade hon Djurgården 2008 och 2009 och tillsammans med LFC-åren har det blivit 34 mål på 87 matcher under fyra år. Notabelt är att hon bara missat en enda match i Damallsvenskan på dessa fyra år innan knäskadan i våras.

I och med Lindas påskrift har LFC inte mindre än sju (!) EM-aktuella spelare klara för spel 2013. Alla nordbor, fyra svenska, två danska och så Linda som representerar Finland. Intressant är att alla dessa tre lag spelar i samma grupp i EM till sommaren. Dessa sju spelare kompletteras för närvarande av tre EM-guldvinnare med F19 i somras vilket innebär att LFC för närvarande har 10 spelare helt klara för spel 2013.