Linköpingsforward Årets spelare

Pernille Harder som i somras flyttade från Danmark till Linköpings FC har av den danska spelarföreningen utsetts till Årets kvinnliga fotbollsspelare i Danmark 2012.

-Jag hade hoppats att få priset, men ändå inte väntat det. Det betyder enormt mycket att det är mina spelande kolleger som utsett mig och det sätter jag extra stort värde på. Det ger extra motivation att ta med sig ut på träningarna, säger Pernille till spelarföreningens hemsida.

Sina blott 20 år till trots har hon redan spelat över 30-landskamper och har ett snitt på mål i varannan

Rufus 2012-12-09 17:21

Enligt enhälliga fotbollsförståsigpåare är Pernille Harder den mest lovande unga spelare som kutat runt i Linköping FC:s kläder sedan.... Ja, när? Pernille är en boren mittfältare, en slags Caroline Seger, men utan dennas brister och små olater. Förstår att Danmark har stora föväntningarr på sitt blonda superlöfte. Hoppas också att "lågbudget-Linköping" är rädda om sin guldklimp - hon lär säkerligen behövas mer än väl kommande säsong!

Martin 2012-12-09 22:40

Oerhört kul och välförtjänt att Pernille Harder får detta pris. Jag kan ju bara sälla mig till de 'fotbollsförståsigåare' Rufus nämner ovan, Pernille Harder är tveklöst den mest lovande unga spelare som skådats i Linköping FC sen föreningen grundades. Den enda som är i närheten är väl 'Kosse' som ju blivit utlandsproffs i en storsatsande klubb.

Jag är väldigt imponerad av hur Harder 'tagit för sig' under sin korta tid i klubben och backat upp det hela med ett stabilt och genomgående mycket bra spel.

Nu ser jag fram emot att se Pernille ta en ledande roll i det 'nya' LFC där hon ju kommer vara en av de största stjärnorna.

Rufus 2012-12-11 12:45

Rubriken ljuger lite, alltså... Harder är mittfältare, fast med imponerande offensiva egenskaper!

Martin 2012-12-11 22:32

@Rufus

Fast jag är rätt säker hon spelar (släpande) forward i danska landslaget, något jag gärna skulle se LFC testa då vi har flera klara spelare som är bra på centrala mittfältet och bara Sällström klar bland forwards.