Allsvensk spelare till Hovås Billdal

Allroundspelaren Caroline Lindblad lämnar Jitex för spel i Hovås Billdals IF i Elitettan, som har fått se att flera spelare väljer att lämna avbytarbänken i Damallsvenskan och istället få speltid i nya serien.
Caroline Lindblad tar ny sats i Elitettans Hovås Billdal.

– Vi har helt klart haft nytta av att Elitettan tillkommit som serie. Statusen har höjts och det märker vi inte minst på att vi får spelare som tidigare inte skulle valt att komma utan istället suttit kvar på bänken hos ett damallsvenskt lag, säger Hovås Billdals lagledare Mats Wennergren.

Caroline Lindblad blir en viktig pusselbit i laget tillsammans med andra nyförvärv?
– Absolut. Caroline har redan tränat med oss en tid men nu har hon bestämt sig för att skriva på. Hon var från början av sin karriär en utpräglad forward. Därefter har hon spelat både mittfältare och back. Med sin offensiva läggning och sin grymma speed får vi nu en mycket nyttig allroundspelare, tillägger Mats Wennergren.
– Nanna Jansson är ytterligare en Jitex-spelare som tröttnade på att nöta bänken och nu spelar för oss. Robyn Dekker, tidigare QBIK, har flyttat till Göteborg och med henne har vi fått en klippa i försvaret. Sammantaget känns vår trupp mycket konkurrenskraftig och vi ser fram emot spel i nya Elitettan.