Ny forward till Hammarby

Hammarby spetsar till det ytterligare i leden när man värvar forwarden Angelika Johansson, som senast spelade i IFK Kalmar under höstsäsongen 2012.
Angelika Johansson, FOTO: Jörgen Jarnberger (arkiv)

Tidigare var Angelika en pålitlig målskytt i Dalsjöfors GoIF, som hon lämnade då klubben gick i konkurs sommaren 2012. Under vårsäsongen gjorde hon 9 mål för klubben och senare under hösten i IFK Kalmar nätade hon vid två tillfällen.

I ett pressmeddelande ifrån Hammarby IF DFF kan man läsa att Angelika sedan tidigare har en lång erfarenhet från USA där hon bodde och spelade i fyra och ett halvt år. Tre år på Franklin Pierce University i New Hampshire, där hon läste sin kandidat examen. Sedan var hon ett och ett halvt år på University of Connecticut, där hon läste sin master. Under tiden spelade hon för universitetets fotbolls lag.
– Jag valde Hammarby främst av satsningen som klubben gör och jag gillar verkligen vad jag har sett av kvaliteten på spelare och ledare. Jag ser framemot en intressant och lärorik säsong hos Hammarby och hoppas att vi kommer vara med i toppen av serien, säger Angelika Johansson själv i en kommentar.
-Värvningen av Angelika är ytterligare ett steg mot satsningen att ta Hammarby tillbaka till allsvenskan. Angelika visade förra vårsäsongen att hon är en riktigt målskytt med sina 9 mål för Dalsjöfors vilket har varit en egenskap vi sökt efter. Jag ser Angelika som en mycket spännande värvning med stor potential. Angelika utvecklades mycket under sina år i USA och hennes fysik och målfarlighet kopplat till till hennes strävan att träna stenhårt gör att hon känns som en viktigt pusselbit i vår satsning, säger tränare Pär Lagerström.

Rainer Fussgänger 2013-01-29 19:42

Hammarby ser bra ut i Elitettan med sin trupp. De kan bli bästa Stockholmslag för första gången på en massa år, sen får man se hur långt det räcker. Angelika Johansson är en bra värvning.