Jitex BK - Linköpings FC 1-2 (1-0)

Träningsturneringen i Tipshallen fungerade som uppladdning för EM där Växjö är en av spelorterna. I finalen möttes lag från två andra EM-städer och Linköpings FC stack av med segern och 25 000 kronor.
Linda Sällström gjorde efterlängtad comeback i LFC och blev matchvinnare med sitt nickmål i andra halvlek.
Foto: Filip Oskarsson

- En klart godkänd insats från vår sida. Jag tycker att vi styr spelet och äger boll, sade Martin Sjögren.

EM-känslan som inte gick att skapa i snö och slask utomhus var påtagliga på konstgräsplanen innanför de fyra väggarna. Först och främst genom finska landslagsspelaren Linda Sällströms comeback med 90 minuter för klubblaget.
- Hon är viktig för oss och visar ganska god timing. Även om det blir en del offsidelöpningar har hon hela tiden en tanke med sina löp.

Jitex tog ledningen strax före pausvilan genom Mimmi Löfwenius men hjälpte sedan Linköping genom ett självmål.

För att stänga matchen före eventuella straffar fick Linda Sällström spela med huvudet.
- Vi gör en spelvändning och bollen hamnar ute hos Maja Krantz. Hon lägger in den och Linda nickar helt enkelt, inget typiskt Sällström-mål, sade Martin Sjögren som fann fler landslagsspelare bland lagets bästa.

- Nilla Fischer kliver ner som mittback när Jennie Nordin stukar foten och får kliva av. Hon bidrar till att vi blir effektiva i uppspelsfas från backlinjen.

- Jessica Samuelsson agerar bra som otröttlig ytterback, fortsatte Martin Sjögren.

Finska och svenska landslagsspelare som gör det bra, det ger väl EM-vibbar hos er?
- Vi har ju ändå åtta spelare som är aktuella för EM, de behöver vara bra för att vi ska vara bra, sade LFC-tränaren till sist.

Martin 2013-02-16 19:25

Hoppas Fischer får fortsätta som mittback åtminstonne t o m att Rohlin är tillbaka i spel för i dagens fotboll behöver även mittbackarna kunna bidra till det offensiva spelet med bra uppspel. LFC har både Gajhede och Larsson som kan spela som defensiva mittfältare och det skulle vara positivt om Fischer får spela på den tilltänka landslagspositionen så mycket som möjligt.

Annars positivt att Pernille Harder varit bra på mittfältet och verkar få den offensiva mittfälts/släpande forwardsroll där hon gör sig bäst.

Kul att 'Sällis' fick avgöra direkt i 'återkomsten' och kul att också Jessica Samuelsson visade sig från sin bättre sida.

Tilläggas kan att den serbiska F20 spelaren Jovana Damjanovic som varit på besök också ska gjort ett bra intryck.

Rufus 2013-02-17 01:40

Resultatet 2-1 var något i underkant med tanke på det markanta bollinnehavet från Linköpings sida. Det gäller dock att få till bättre skärpa i avslutningarna,något som vi efterlyst hos LFC de senaste säsongerna.

Pernille Harder är under de flesta matchminuterna outstanding och hon kommer säkert att bli den lysande stjärna som både Linköpings FC och Danmarks landslag så väl behöver. Sedan konstateras återigen att högerbacken Maja Krantz vanligtvis spelar på en nivå som få av hennes svenska ytterbackskolleger når upp till. Det är synd och skam att hon så grovt förbigåtts av A-landslagsledningarna under gångna år. Under finalen igår satt självaste Pia Sundhage vid ringside och fick ta del av den hårdjobbande Majas konster.

Pia hade för övrigt äran att få vara prisutdelare efter finalmatchen.