Mållöst när Kvarnsveden matchade Mallbacken

Att det är tidigt på säsongen var lätt att konstatera efter att ha följt matchen mellan elitettalaget Kvarnsveden och nykomlingarna i Damallsvenskan, Mallbacken. Matchen som helhet bjöd inte på något större skönspel men var jämn, så resultatet 0-0 får anses som rättvist, trots en hel del missade målchanser, framförallt i andra halvlek.
Det blev mållöst när Kvarnsveden och Mallbacken träningsmatchade. Foto: Tomas Eriksson

Matchens första riktigt heta målchans kom i 13:e spelminuten då Kvarnsveden tilldömdes en frispark djupt ner mot kortlinjen till vänster. Trots att den blev välslagen, parallellt med mållinjen, lyckades ingen hemmaspelare nå fram och stöta in bollen.

Efter dryga halvtimmen spelad hade Mallbacken ett par farliga långa frisparkar från kaptenen Helena Nilsson som oroade hemmaförsvaret, men båda blev resultatlösa.

I 35: minuten blev Kvarnsvedens Fredrika Eriksson frispelad, men Mallbackens keeper Nathalie Sandelin var med på noterna och fick helt utsträckt ett par fingrar på bollen, vilket räckte för att se den passera utanför vänstra stolpen.

Hemmamålvakten briljerade
Om det var sparsamt med måltillfällen i första halvlek, duggade de desto tätare i andra.
I matchens 50:e minut hade Mallbacken en högerhörna som var ytterst nära att resultera, men bollen gick utanför virket. I 59:e och 60:e kom Mimmi Larsson helfri i två likartade situationer, vid första tillfället sköt hon bollen förbi en utrusade Angelica Bengtsson i hemmamålet, men bollen även strax utanför vänster stolpe. Vid det andra läget räddade Angelica med en strålande räddning.
Minuten senare var det ytterst nära att Kvarnsveden tagit ledningen, efter en lång frispark in mot bortamålet gick bollen än en gång med liten marginal precis utanför målramen.

I minut 65 hade hemmalaget ett tungt distansskott men bollen än en gång strax utanför. Tre minuter senare var det åter igen nära när Kvarnsveden tillsynes enkelt kom fram centralt i straffområdet genom Lisa Lind, men Nathalie än en gång på styva linan och räddade.
Under matchens sista tio minuter ökade gästerna trycket och var ytterst nära att få med sig segern hem till Värmland. Bland annat hade den hårt slitande mittfältaren Sofie Ahlberg två hårda distansskott mot Angelica Bengtsson som visade prov på hög klass och gjorde direkt avgörande räddningar i matchens slutskede.

Sista möjligheten blev Mimmi Larssons som än en gång lurade bort Bengtsson i kassen, men det efterföljande högerskottet mot ett tillsynes öppet mål, kunde räddas undan på mållinjen av en uppdykande hemmaförsvarare.

Mallbackens tränare Stefan Johansson var inte riktigt nöjd med vad han såg under matchen:
-Vi borde kunna prestera bättre passningsspel, samt att vi kommer ur våra positioner alldeles för ofta. Men nu är vi i alla fall gång med matchspelandet och det är bra, så vi får förbättra oss på många plan framöver.

Kvarnsvedens tränare Björn Lindén tyckte att:
- Matchutgångens resultat 0-0 var rättvist, men jag menar att även vi har en del som måste förbättras för att man skall bli helnöjd.