Petronella Ekroth till Hammarby

Hammarby har värvat Petronella Ekroth i konkurrens med flera allsvenska lag och hon kommer att vara en viktig kugge i försvarslinjen.

- Petronella har haft skadeproblem, men om hon blir helt skadefri vilket prognoserna visar, så är hon en kvalitetsvärvning, säger Hammarbys huvudtränare Pär Lagerström i ett pressmeddelande.
- Hon skulle platsa i många allsvenska trupper och jag vet att hon tackat nej till flera anbud. Det säger en hel del om Hammarbys verksamhet i år, en spännande satsning med många duktiga spelare och ledare.
Petronella Ekroth har tidigare spelat i Linköpings FC 2008 och 2009. Hösten 2009 lånades hon ut till Linköping Kenty. Hon har även ett förflutet i såväl Tyresö FF som AIK men kommer senast från Jitex.
- Jag ser Petronella som en centralspelare som kan spela både mittback och centralmittfältare, förklarar Pär Lagerström. Hon är en duktig passningspelare med bra tillslag och en stark huvudspelare, vilket jag tror blir en viktig egenskap mot de fysiska lagen i serien. Jag är också imponerad av Petronellas noggrannhet i rehab och träning. Hon är väldigt professionell i allt hon gör och har redan erfarenhet av den nivå som Hammarby är på väg till.