Kort om träningsmatcher

Endast tre lag ur Damallsvenskan spelade träningsmatcher på lördagen. KIF Örebro förlorade hemma mot nykomlingen Mallbacken med 1:2 medan Sunnanå slog finska Kokkola med 4:0.
Hammarby skapade många chanser - här genom Ellinor Lindbom (Foto: Rainer Fussgänger)

Utan Sanna Talonen i KIF Örebro och utan Maija Saari i Mallbacken fick matchen spelas på Behrns arena. Båda är med sitt finska landslag på Cypern. Ändå blev matchen enligt Mallbackens tränare Tomas Eriksson en bra värdemätare.Sarah Michael dundrade in 1:0 till hemmalaget efter 20 minuter och inte mycket talade till Mallbackens fördel, men gästerna återhämtade sig och lyckades vända matchen genom mål av Linda Wallin och Malin Ahlberg. KIF Örebro tryckte på mot slutet och var nära en kvittering. – Det var nära vid en hörna på övertid, men i det stora hela tycker jag det känns rättvist, sade Mallbackens tränare Tomas Eriksson till Nya Wermlandstidningen som rapporterar att nykomlingen söker fortfarande en forward. KIF Örebro saknade inte bara Talonen utan fyra spelare till och har en skadelista med tre namn just nu. Inte med Kanadas landslag är Marie-Eve Nault som utsågs till matchens lirare av KIF-tränaren Erik Österlund.

I årets första hemmamatch vann Sunnanå mot Gamla Karleby som det finska laget heter på svenska suveränt med 4:0 trots att en hel del spelare saknades. - Vi slarvade en del med passningarna i inledningen men ju längre tiden gick så började vi spela som vi ska spela, sade Emma Schäufele till tidningen Norran. Schäufele gjorde ett mål, de övriga noterades för Fia Edholm, Erika Nilsson Waara och Emelie Marklund.

Medan matchen mellan svenska mästarna Tyresö FF och Djurgården fick ställas in pga spelarbrist spelade en del lag som får räknas som favoriter i den nygrundade Elitettan.

bsarah.jpgAIK vann även årets tredje träningsmatch mot ett Elitettan-lag och har trots att många spelare lämnat klubben fortfarande en stark trupp. Efter segrar över Eskilstuna United och Sundsvalls DFF blev det även uddamåsvinst 2:1 över Kvarnsvedens KIK. Linda Brännström gjorde gästernas mål. Sarah Fredriksson avgjorde för AIK.

I Uppsala slutade matchen mellan Sirius och Sundsvall med hemmaseger, 2:0. Allysha Chapman och Moa Mattsson gjord målen för Sirius som av många ses som ett av favoritlagen i Elitettan.

Samma sak gäller för Hammarby. På Kanalplan blev siffrorna 4:0 mot gästande IFK Gävle i Stockholm. Hammarby dominerade nästan totalt och borde kanske haft högre utdelning. Josefin Olsson gjorde 2 och Hanna Korell och Hanna Olsson varsitt mål. På onsdag väntar Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby på Skytteholm (kl. 16.45).

LILLA BILDEN: Sarah Fredriksson gjorde AIKs 2-1-mål. FOTO: Anders Henrikson.

AttachmentSize
bsarah.jpg16.29 KB
myth1202 2013-03-10 03:57

Om jag är utloggad så ser jag att matchen mellan Sirius & Sundsvall slutade 0-0. Loggar jag in så står det att matchen slutade 2-0 till Sirius (vilket är korrekt). Finns det någon förklaring till detta?