Marlene Sjöberg har skön känsla inför kvartsfinalen

Tidigt på tisdagsmorgonen samlades Kopparbergs/Göteborgs för avfärd till Paris och mötet med FCV Juvisy och den första kvartsfinalen i UEFA Champions League. Trotjänaren, Marlene Sjöberg, 244 Damallsvenska matcher, är förstås med och hon har en skön känsla inför matchen.
Marlene Sjöberg rutinerad back i Kopparbergs/Göteborg FC. Foto: Per Montini

– Vi blir svårslagna om vi får igång vårt passningsspel, det är min känsla inför den här matchen.

FCF Juvisy ligger på en femte plats i den franska ligan klart distanserade av Lyon som leder serien klart. Vad vet du om era motståndare?
– Ärligt talat, inte jättemycket, ännu är väl bäst att tillägga.
– Vi kommer att ha en genomgång efter träningen nere i Paris på tisdagskvällen. Vi vet att dom har bra spelare på många postioner och att deras mittfält är riktigt bra. De gillar att vara spelförande och vi är bra när vi får igång vårt passningsspel. Så vi får väl se hur de reagerar om dom måste börja jaga boll. Vårt mål måste vara att köra vårt spel och inte anpassa oss för mycket, vi är bäst om vi kan komma igång med vårt snabba spel efter backen, tillägger Marlene.

Du själv är rutinerad och har spelad i många år i Kopparbergs/Göteborg. I år har ni en del nyförvärv, hur rankar du årets lag jämfört med fjolårets?
– Det är i mina ögon ett mycket spännande lag vi har fått ihop och som jag tror kommer att vara med och strida i toppen av Damallsvenskan. Vi har fått in bra nyförvärv som ser mycket vassa ut. Jessica på topp börjar hitta formen, Marie Hammarström har också kommit in bra i laget. Norska Cathrine Dyngvold och Jodie Taylor på topp är också mycket bra, den senare får inte spela med oss i Champions League.

FCV Juvusy är mitt inne i säsong, ni har inte startat. Hur stor nackdel är detta för er?
– Det är väl klart att det inte är optimalt för laget att ha en så viktig match så här tidigt på säsongen men vi har försökt att förbereda oss så bra vi kan. Vi var i USA och fick spelat ett par matcher på gräs och flera av spelarna har varit iväg med sina olika landslag och fått matchträning på gräs medan vi andra varit hemma och fått en skön dos fysträning med Jane Törnqvist. I säsong eller inte vi är laddade för uppgiften.
Om ni tar poäng nere i Paris får ni ett härligt utgångsläge inför returen. Är det möjligt?
– Som jag sa inledningsvis har jag en bra känsla inför den här matchen och en poäng kan vara fullt möjlig att ta, säger Marlene Sjöberg.