Linköpings FC - Kristianstads DFF 0-1

Det var inte de många målchansernas match när Linköpings FC och Kristianstads DFF möttes, däremot en uppgörelse tät på avblåsningar och kort. Mariann Gajhede Knudsen fick två gula och Petra Larsson såg också rött. Med hemmalaget decimerat träffade Kristianstad rätt i slutändan med det enda målet på övertid
: De två före detta LFC-spelarna Elin Borg och Josefine Öqvist har fullt upp med att försöka stoppa den nya LFC-spelaren Pauline Hammarlund.FOTO: Filip Oskassson

Johanna Rasmussen var sist på bollen med ett bra avslut när Kristianstad drev på och fick utdelning i slutskedet.

KDFF-tränaren Elisabet Gunnarsdottir hade då sett en halvlek där laget ryckt upp sig väsentligt, inte otroligt också efter att ha fått raka besked om att en nivåhöjning krävdes under paussamtalet.
- Jag tycker att vi var rent ut sagt dåliga i första halvlek, fick inte till spelet. Sen kom vi in i andra halvlek och spelade helt okej, säger hon.lfckdff.jpg

Josefine Öqvist håller med om den första halvleken: - Vi gjorde ingen bra första halvlek, säger hon till damfotboll.com. - Vi har ett alldeles för långt lag. I den andfra spelade vi mycket bättre och fortsatte att köra på hela matchen.

Att Linköping inte fick till det berodde till viss del på att man inte skapade några riktigt heta lägen men också på bra målvaktsspel av Brett Maron som ägde luftrummet och fördelade försvarsinsatserna i straffområdet.
- Det var många fasta situationer där hon visar att hon är en bra ledare.

Domarinsatsen överlag var ett samtalsämne i båda läger. Linköping led kanske inte av den första utvisningen då man genast satte in en annan spelare men när Petra Larsson skickades av plan fick man vackert spela tio mot elva.
- Man kan väl också få ut någonting av att öva på det, vi står upp bra för varandra. säger Martin Sjögren.

- En väldigt märklig domarinsats som tar bort en del från själva matchen, det förändrar förutsättningarna både för oss och Kristianstad.

Försäsongsläget beror på spelarnas status och LFC var långt ifrån ordinarie mot KDFF. Ingen i kvartetten Nilla Fischer, Sofia Lundgren, Jennie Nordin och Jessica Samuelsson fanns med.
- I den här startuppställningen fattas kanske tre-fyra spelare. Petra Larsson var mittback och Jonna Andersson ute på kanten. Det är inte optimalt men vi är bra som lag. De som sticker ut är Magdalena Ericsson som gör det jättebra matchen igenom och Pernille Harder är bra som vanligt.

Hur gick det för ert allra senaste tillskott Pauline Hammarlund (ny från Tyresö FF i dagarna)?
- Hon jobbar hårt och spelar hela matchen.

LILLA BILDEN: Luftduell mellan Marija Banusic och Magdalena Ericsson. FOTO: Filip Oskarsson.

AttachmentSize
lfckdff.jpg13.28 KB
fair play 2013-03-23 18:59

Klockrena utvisningar, spela fult dessutom mot en 17-åring tjej /Banusic/ verkar allt som Sjögren kunde komma med
Domare ska förhindra spelare att medvetet skada sina motståndare, det borde Linköpings tränare vara medveten om

Martin 2013-03-23 19:11

Det spelar väl ingen roll hur gammal en spelare är, löjligt att använda ålder som ett argument för hur man ska få spela mot en spelare. Var inte och såg matchen men har aldrig sett Gajhede som en 'ful' spelare och även Petra Larsson brukar hålla sig på rätt sida om 'lagen' även om hon ofta spelar fysiskt.

Jag tycker snarare att LFC ofta spelat alldeles för 'mjäkigt' de senaste säsongerna så det är bara positivt om man kan kliva upp en nivå i det fysiska spelet. Har inte heller fått intrycket av att Sjögren skulle vara en tränare som skulle förespråka medevetet fult spel så varifrån du fått den infon fair play skulle vara intressant att veta.

Annars hoppas jag förstås att inga spelare blev skadade under matchen.

Rufus 2013-03-23 20:04

Nästan halva ordinarie startelvan borta av olika anledningar, total omstöpning av försvaret med Petra Larsson som mittback och forwarden Jonna Andersson som vänsterback, lån av division 2-spelare och ett par utvisningar - att Linköping ändå kunde ett så bra spel igång under främst 1:a halvleken. Dock missas alldeles för många målchanser, detta kan kosta LFC en hel del poäng och placeringar i allsvenskan.

Roligt att se "gamla" Josefine Öqvist i full fart och förhoppningsvis på väg mot bästa EM.formen!

Det stångades och ramlades friskt under matchen utan att det därför spelades medvetet fult. Två grova fällningar av hemmaspelare noterades. Signaturen "fair play" här ovan måste nog ha bevistat någon annan "vänskapsmatch" denna lördag! Sedan måste jag instämma i det som många i båda lagen tyckte var en märklig domarinsats, milt uttryckt. Av en rättsskipare på den här nivån krävs åtminstone att vederbörande kan offsidereglerna och kan klockan...