Ostoppbara Sirius håller nollan 5:e matchen i rad

Spel mot ett mål. En klyscha som stämde rätt bra när Sirius Dam slår Djurgårdens IF med hela 5 – 0 på hemmaplan.
Djurgårdens målvakt Tove Enblom hade en tuff dag på jobbet.. FOTO: Mats Karlström.

Djurgården kommer till start med ett relativt ungt och oerfaret lag. Det märks också på planen där Sirius snabbt tar kommandot och styr och ställer lite som man vill. De få gånger DIF kommer igenom mittfältsmuren blir de antingen hängande i försvaret där Linnéa Eriksson, Malin Winberg, Sarah Elnicky och Allysha Chapman verkar finnas på alla platser på planen samtidigt, eller inlurade i offsidelägen.
Sirius etablerar hög press och tillåter inte Dif att bygga upp ett eget spel. Våg efter våg av Siriu-sanfall slår in över ett allt mer överväldigat Djurgården-försvar men trots många chanser dröjer det till matchens 20:e minut innan Allysha Chapman hittar in till Caroline Lundberg som i sin tur lättar över bollen till Julia Lyckberg på vänsterkanten. Julia bryter snabbt in och gör inget misstag när hon lägger in bollen lågt i närmaste hörnet.
Bara sex minuter senare är det dags igen. Den här gången är rollerna omvända när Julia Lyckberg lättar in bollen till Caroline Lundberg som tackar för förtroendet genom att dundra bollen rakt i krysset.
Bara några minuter senare snurrar Jenny Jansson upp sin back och 3:an började nästan lysa på tavlan. Jenny får inte riktigt till skottet som hamnar rakt på målvakten. Tove Enbom. Minuten efter får dock Mikaela Björklund på ett mäktigt skott från 20 – 30 meters håll rakt i nätet.
Andra halvlek är den första lik. Blott tio minuter in i halvleken spär Caroline Lundberg, med sitt andra mål för dagen, på ledningen till 4 – 0.
Sedan går tempot ner ganska ordentligt utan att Sirius för den skull bjuder in Djurgården i matchen. I 60:e minuten är det dags för Sarah Storck att åter äntra planen, efter tidigare sjukdom. Att Sarah är spelsugen är inte att ta miste på och i den 80 minuten står hon fint placerad i boxen och kan fastställa slutresultatet till 5- 0.
Matchens tvåmålsskytt Caroline Lundberg är nöjd med dagens arbetspass.
– Vi höll en jämn nivå matchen igenom, säger Caroline. Det kändes tryggt och säkert hela tiden.
Caroline är en av flera spelare i Sirius som höjt sin nivå ordentligt sedan förra säsongen. Hon har blivit en stabil målproducent och när hon inte själv har lägen ser hon till att skapa dem till sina lagkamrater.
– Kroppen kändes inte helt hundra förra säsongen, konstaterar Caroline. I år känns all bra och jag är nöjd med mitt spel.
IK Sirius FK - Djurgårdens IF 5 – 0 (3 - 0)
1 – 0 Julia Lyckberg (20), 2 – 0 Caroline Lundberg (26), 3 – 0 Mikaela Björklund (31), 4 – 0 Caroline Lundberg (54), 5 – 0 Sarah Storck (80)

Text: Mats Karlström