Åter oavgjort för LB07 i sista stund

Matchen mellan LB07 och Eskilstuna United var flyttad från Brovallen till Limhamns IP och konstgräs då det lagts in nytt bevattningssystem på Brovallen och man inte lyckats få den torra gräsmattan jämn efter det. Nu är Limhamns konstgräs så bra och vädret var strålande så det var nog inte någon som hade nåt emot det.
Josefine Rydle oroade ständigt Eskilstuna-försvaret. FOTO: Fredrik Helldal

För LB07 började matchen på ett strålande sätt, ett mönsteranfall direkt med ett perfekt inlägg och en klockren nick i krysset av Emma Skäremo innebar hemmaledning med 1-0 innan en minut var spelad. Spelet jämnade ut sig och det var Eskilstuna som hade mest kyla framför mål, de gick upp till
1-2 innan halvleken var slut, kvittering av Amanda Olsson och ledningsmål på nick efter hörna av Vaila Barsley, en halvlek med ganska bra spel från båda lagen även om det inte var av allra högsta klass. LB07s viktiga innermittfältare Lina Rehov fick gå av ganska tidigt, förhoppningsvis är det inte så illa som för ett år sedan då det var korsbandet som fick sig en rejäl smäll.

Andra halvlek börjar bättre för Eskilstuna än den första och Amanda Olsson utökar till 1-3 efter 7 minuters spel, inte helt välförtjänt då lagen hade ungefär lika mycket boll och skapade lika mycket chanser. Malin Pettersson fick chansen att reducera då Josefine Rydle tryckts ner i straffområdet, och Malin satte straffen distinkt till 2-3. Sista 25 minuterna tar LB07 över lite av spelet då man ökar pressen för att få in en kvittering. I slutet flyttar man upp ännu mer folk och blottar sig lite bakåt, men en bra räddning av Josephine Frigge i 93:e minuten på ett friläge, hennes passning uppåt i banan och Isabel Aguilars boll fram till en ensam Sofia Landau som sätter bollen vid sidan om Eskilstunas målvakt gör att LB07 återigen lyckas hämta upp ett underläge i sista stund vilket visar på stark moral.

Även om matchen inte var av allra högsta klass, det var lagen för jämna för, så tyckte ledare att Eskilstuna var det lag hittills som spelat bäst boll och att båda lagen borde vara ganska nöjda med en poäng.