Första trepoängaren för Linköpings FC

Linköpings FC tog sin första seger för året när man mötte Vittsjö på nya Arena Linköping och vann med 3-0. En viktig seger som för Linköping upp en bit i tabellen och så kan man fortsätta prata om att man är obesegrade på den nya arenan.
Hemmalagets Renée Slegers ligger nära inpå Jane Ross vid ett Vittsjöinkast. Foto: Filip Oskarsson

En kul detalj är att tre av årets nyförvärv, Emma Lennartsson, Lidija Kulis och Pauline Hammarlund alla gjorde sina första mål i Damallsvenskan för säsongen.
I en tidigare intervju pratade Linköpingstränaren Martin Sjögren om att laget behövde släppa lite på tänket att spela säkert i alla lägen och satsa mer framåt när lägena gavs.
Var det en av anledningarna till att ni vann idag?
– Ja, absolut. Vi satte hög press direkt och spelarna släppte verkligen på handbromsen idag. Skönt att det gav utdelning säger Martin.

Emma Lennartsson gjorde sin första match ifrån start och det firade hon genom att ge er ledningsmålet.
– Hon var riktigt bra idag och målet kom via genombrott i straffområdet. Kul för henne och för oss förstås.

Även Lidija Kulis och Pauline Hammarlund gjorde sina första mål för året.
–Stämmer bra och det är Pernille Harder som ligger bakom båda, Lidija och Pauline tog hand om avsluten.

Vad skulle du säga betecknar er seger idag?
– Att vi är så mycket mer offensiva och att spelarna också kommer närmare varandra på den offensiva delen. Vi skapar ett stort tryck emot Vittsjö som får jaga mycket och får svårt när dom väl vinner boll. Dom hade ett par chanser som jag betecknar som slumlpmässiga men dom lyckas inte åstadkomma så mycket tryck på oss. Vi har en mycket stabil defensiv med två bra innerbackar och en bra målvakt i Sofia Lundgren som skapar trygghet i hela laget.

Nya arenan lockade inte så många åskådare idag men tre poäng är du väl nöjd med?
–Dryga 300 åskådare fick se oss ta vår första trepoängare på den nya arenan, ingen höjdare kanske men jag är mer än nöjd med de 3-poängen, säger Martin avslutningsvis.

Martin 2013-05-08 23:10

Några punkter från matchen:
plus:
* LFC visade redan från början att man 'gett sig f-n' på att vinna. Full fart framåt med god kampvilja över hela planen.
* Både Hammarlund och Kulis fick göra mål, viktigt att fler anfallare utöver Harder 'kommer igång'.
* Östgötska talangen Emma Lennartsson fick chansen från start efter ett fint inhopp mot Örebro och gjorde både mål och stod för ett fint sammarbete med Harder där resultatet blev ett rungade ribbskott från den sistnämnde.
* Pernille Harder gjorde förvisso inte mål men låg bakom alla tre målen med hårt jobb och fin teknik som gav öppna skottlägen som hennes lagkamrater kunde utnyttja. Att hon 'bara' noterades för en assist i matchprotokollet är riktigt snålt.

minus:
* 304 åskådare. Ja vad ska man säga, jag skäms idag för att vara boende i en kommun utan fotbollskultur. Rent skrämmande att inte ens en toppmodern arena kan ge någon effekt och Linköpingspubliken bör SKÄMMAS ordentligt.
* LFC var visserligen bra men samtidigt var motståndaren Vittsjö riktigt under isen. Visst är det kul att se sitt lag vinna men det blir ju inte särskilt spännande.
* Linn Andersson. Ja jag vet att man inte ska klaga på domaren och särskilt inte om det är en kvinnlig men hon saknar ju totalt 'känsla' och släpper solklara frisparkar, där en senare 'tvingade' Fischer att dra på sig ett gult kort, samtidigt som det blir frispark för struntsaker.