Kristianstad tog säsongens första hemmaseger

Mötet mellan Kristianstads DFF och Jitex BK slutade med en 1-0-vinst för hemmalaget. Därmed tog Kristianstad sin första seger på hemmaplan denna säsong medan Jitex får fortsätta jaga sin första bortaseger för säsongen.
Den flygande Kristianstadspelare,Mia Carlsson,i kamp med Sofia Skog,som försöka undika kollision. Foto: Mats Andreasson

Inför matchen mellan Kristianstad och Jitex skiljde det tre poäng och fyra placeringar mellan lagen i tabellen. Kristianstad stod parkerade vid femteplatsen och hade möjligheten att klättra upp till en tredjeplats, bara en poäng bakom Skånekonkurrenten LdB FC Malmö. Jitex å sin sidan hade skrapat ihop fyra poäng på fyra matcher och skulle, vid uteblivna poäng i dagens match, ha riskerat att åka ned under nedflyttningsstrecket.

Senast Kristianstad och Jitex drabbades samman var i sista omgången av damallsvenskan 2013. Den gången möttes lagen i Göteborg och Jitex gick segrande ur striden, matchen slutade 3-1 efter mål två mål av Mimmi Löfwenius. Idag gick såväl Löfwenius som övriga Jitexsspelare mållösa av planen. 0-0 var ställningen i halvtid.
– Vi var riktigt, riktigt bra i den första halvleken. Vi vann nästan alla löpdueller och närkamper – det brukar vi inte göra mot Jitex. Sen borde vi ha haft ledningen i halvtid, säger Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir efter matchen.

Jitex tränare Stefan Rehn berömde både sitt eget lag och motståndarna efter matchen:
– Kristianstad är hetare än oss första halvtimmen, sen tycker jag vi kommer in i matchen. Jag kände mig nöjd med oavgjort i halvtid och att vi hade chansen att gå ut och vinna tre poäng till den andra halvleken, säger Rehn till damfotboll.com.

Men istället för att vinna 3 poäng fick Rehn se Johanna Rasmussen göra matchens enda mål i den 52:a minuten.
– Jag tycker vi startar den andra halvleken bra, sen får de ett mål efter en omställning men vi äter oss tillbaka in i matchen. Vi hade några chanser att kvittera i slutet och kunde kanske haft en straff med oss. Men jag är ändå nöjd med att vi visar rätt inställning, sen kanske inte alla passningar går rätt, säger Rehn.

Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir var nöjd efter matchen, nöjd över lagets första hemmaseger för säsongen. Nu laddar Kristianstad om inför matchen mot LdB FC Malmö, ett lag de aldrig tagit poäng emot.
– Vi har haft fullt fokus på den här matchen, men samtidigt måste vi vara medvetna om att det väntar en match mot Malmö. Vi kan inte se den matchen som någon bonusmatch. Vi har aldrig tagit poäng mot dem, vi har aldrig ens varit nära. Ska vi vara med i toppen måste vi börja ta poäng i dessa matcher, säger Gunnarsdottir och gläds samtidigt åt att hon, efter en förssäsong och säsongsinledning med många skador äntligen kan blicka ut över en skadefri trupp.

Redan på söndag möts Malmö och Kristianstad. Samtidigt jagar Jitex poäng hemma mot Linköpings FC.