Sunnanå kämpade sig till poäng mot KIF Örebro

Sunnanå SK visade kämpatakter som aldrig tidigare under säsongen när laget spelade 0–0 hemma mot KIF Örebro på lördagseftermiddagen.
Sunnanås Perpetua Nkwocha var en av de bästa i Sunnanå genom sin blick för spelet, sin snabbhet och rutin samt vilja att jobba över hela planen.

– Jag är väldigt nöjd med att vi tog fighten och inte vek ned oss i närkamperna, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen. Vi var inte heller helt ofarliga framåt, men orkade kanske inte komma runt på kanterna som vi hoppats kunna göra.

Rickard Nilsson, tränare i KIF Örebro, var efter matchen glad över att i alla fall åka hem med en poäng.

– Vi hade inte kvaliteterna i dag att avgöra matchen. En nick i stolpen är nära, men inte mål. Vi var lite slarviga i de sista passningarna i anfallsspelet och tappade ibland tålamodet i försvarsspelet.

343 personer i publiken fick se en på många sätt typisk 0–0-match. Det var mycket kamp mitt på plan och växelvis kom lagen till anfall som dock aldrig kändes farliga. Några hörnor vardera resulterade inte heller i några farligheter.

Utifrån Sunnanås synvinkel var matchen, som den gestaltade sig, en framgång. Spelarna visade en kämpavilja som inte synts långa stunder i andra matcher. Att döma av den här matchen har Sunnanå väl så lätt att komma till anfall, som det mer framgångsrika Örebro. Och kan försvara sig väl så bra som topplaget Örebro.

Inför matchen hade båda lagen skador. I slutet av veckan tvingades Sunnanå-tränaren konstatera att Susanne Nilsson, målvakten, hade fått en lårskada förutom den tumskada som hon redan dras med. Mittbacken Helen Ukaonus fot är fortfarande inte bra och Carys Hawkins var avstängd.

Sunnanå, som var duktigt nederlagstippat, visade kvaliteter både när det gäller spelskicklighet och kämpavilja.

Text och foto: Ola Theander