Pite-poäng på sista nicken i Vittsjö

Vittsjö GIK tog emot Piteå IF hemma på Vittsjö IP inför 443 åskådare, bland dem en holländsk landslagsdelegation.De fick se en målrik match där inget av lagen gick segrande ifrån plan men ändå kändes hemmalaget som förlorare efter att Piteå kvitterat till 2-2 på tilläggstid.
Fasta situationer räddade en poäng till Piteå. Här nickar Viktoria Forsmark framför Johanna Andersson.

Både Vittsjö och Piteå har haft svårt för att vinna matcher. Piteå IF kom till spel med fyra raka förluster och Vittsjö GIK hade inte gjort något mål på sina tre senaste matcher. Vittsjö kom till spel utan Mandy van den Berg och Emma Sjödahl. Brasilianska Ketlen Wiggers bildade forwardpar med Jane Ross. Sofie Andersson var nerflyttad som yttermittfältare.

Vittsjö hade merparten av spelet de första 25 minuterna. Första målchansen kom efter fyra minuters spel då Ketlen Wiggers spelade fram Jane Ross som sköt utanför.Nästa chans för Jane Ross och Vittsjö kom efter en kvarts spel då Elin Nilsen fick fram en fin boll till Jane som nu sköt över
Piteå IFs Anna Westerlund sköt strax utanför i den 16:e minuten. Fyra minuter senae fick Vittsjö en hörna. Kirsty Yallop lade den och mittbacken Kendall Fletcher nickade in 1-0.
Piteå fick sedan en dubbelhörna och minuten senare ytterligare en och den hörnan slog June Pedersen rakt i mål till 1-1.
I matchens 35:e minut fick Piteå en frispark strax till höger om Vittsjös straffområde. Sofie Persson lade den men Loes Geurts i hemmamålet hade inte ha några problem att greppa.

En kvart in på andra halvlek fick Vittsjö en frispark till vänster om Piteås straffområde. Kirsty Yallop petade till bollen som matchens lirare Jane Ross satte säkert i mål till 2-1 bakom Lydia Williams i Piteå-målet. Jane Ross fick ytterliggare en chans i 72:a minuten men sköt strax utanför. I 86:e minuten frestade Ketlen Wiggers Lydia Williams med ett skott hon fick sträcka ut för att nå.
Slutminuterna var Piteås. På fjärde tilläggsminuten kom en hörna lagd av June Pdersen och nickad i mål av Faith Ikidi.

Stellan Carlsson Piteå IFs tränare:
- Det var en match mellan två lag som inte tagit så många poäng. Vi gör en hygglig första halvlek på en svårspelad plan (naturgräs). I andra halvlek trycker Vittsjö på. Vi blir lite ängsliga. I slutet av matchen lyckas vi kriga till oss energi och komma tillbaka för att få till en kvittering. Det var viktigt att få stopp på förlustflödet och sätta dit den bollen. Vi gör ingen bra match men det sista ska vi ta till oss.

Thomas Mårtensson en av Vittsjös tränare:
- Enormt tråkigt att bara få oavgjort när vi hade greppet om alla tre poängen. Spelmässigt är andra halvlek en av våra bästa. Därför känns det extra tufft.
Simon Sjöfors Vittsjös andre tränare:
- Idag löpte vi och jobbade för oss själva och laget. Fortsätter vi så har vi större chans att vinna matcher.

Text: Anders Bystedt
Foto: Fredrik Hasselgren