Vana för LB 07 att göra sista målet

Fem oavgjorda matcher av åtta, och i fyra av dem efter underläge vid full tid eller precis innan, det har blivit en vana för LB07-damerna att komma igen. I lördags, mot Umeå Södra FF, hämtades 0-2 i paus upp till 2-2.
Umeå Södras målvakt Allyssa Whitehead får fingrarna på ett inlägg. FOTO: Fredrik Helldal

- Jag tycker att vi ska vara jäkligt stolta över oss själva. I de sju senaste av åtta omgångar har vi inte förlorat, menade Josefine Rydle,
som stod för 1-2-reduceringen. Josefine Rydle började matchen som innermittfältare och hade en god känsla under matchinledningen.
- Det kändes bra, men sedan fick vi problem på mittfältet. Vi blev alldeles för långa och Umeå Södra kunde göra två mål.
Det första kom efter 35 minuter och chansen uppstod då en LB07 spelare snubblade på bollen och Therese Kapstad blev ensam med målvakten och
enkelt satte bollen i nät. Bara fyra minuter senare gör Elin Karlsson ett nästan identiskt mål fast här kommer bollen från en medspelare.

Andra halvlek börjar med att LB07:s mittback Alexandra Benediktsson får bäras ut på bår, förhoppningsvis "bara" en kraftig stukning. Josefine Rydle har också flyttats upp som forward. - Jag har ju alltid spelat forward och där trivs jag bäst, även om det är roligt att spela innermittfältare också.
Med 26 minuter kvar att spela skulle det visa sig vara ett lyckat drag att placera henne längst upp i banan. Efter ett inlägg från högerkanten nådde hon först på bollen med en klassisk tåfis.
- Ett viljemål kan man säga. Efter målet kände vi att det bara var att fortsätta kämpa.
Och resultatet av det skulle komma. I den 89:e matchminuten skickade inbytta Paula Hafner in ett inlägg som träffade en av Umeå Södras mittbackar och bollen stannade till slut inne i målet.
- Under den här säsongen har vi nästan alltid gjort mål på slutet. Vi orkade mycket mer än Umeå Södra och det känns att vi är bra tränade.
Umeå blev samtidigt ängsliga i sitt spel när LB07 ökade pressen i andra halvlek och framför allt efter deras reducering. En som inte får glömmas bort var planens kanske bästa spelare, Josephine Frigge räddade LB07 från fler mål bakåt i första halvlek med högklassiska räddningar.

Sammanfattningsvis var första halvlek jämn spelmässigt, men med bra många fler farligheter för Umeå Södra, i andra tog LB07 över spelet mer
och mer desto längre halvleken varade och hade efter kvitteringen ett par möjligheter att ta ytterligare två poäng på stopptid.
För Josefine Rydle och lagkamraterna blev hemresan inte alls som tänkt, efter strul med flygbiljetterna som inte gällde förrän under söndagen, fick det bli övernattning på hotell i Umeå efter en middag på stan och det var ingen som deppade speciellt mycket över den försenade hemkomsten.

Text: Fredrik Helldal