QBIK krigade sig till seger mot Kalmar

Till både åska och marschmusik från det nyss invigda Brigadmuseet precis bredvid Tingvalla IP i Karlstad, krigade QBIK till sig en 2 – 1 seger över IFK Kalmar
QBIKs Soie Ask i blått skuggas av IFK Kalmars Elin Olofsson. FOTO: Pixelbild.se

QBIK startade matchen bäst. Redan i den tredje minuten blev det1 – 0 genom Ida Lindqvist, hennes tredje mål för säsongen. Efter detta blir det ett litet ställningskrig mitt på planen med två lag som verkligen behöver poäng. IFK Kalmar arbetar sig mer och mer in i matchen, och tar mer eller mindre över.. I den 44:e minuten har gästerna ett jätteläge att kvittera efter visst schabbel av hemmalagets målvakt Maria Yatrakis, men en påpasslig QBIK-försvarare räddar på mållinjen. Gästerna kvitterar dock bara sekunden senare genom Anna Oskarsson, som gör sitt första mål i elitettan.

QBIK tog tag i matchen igen när andra halvleken drog igång. Halvleken var bara fem minuter gammal när hemmalaget åter tog ledningen. 2 – 1 målet gjordes av Mia Skoglund, och detta var hennes fjärde mål för säsongen.
Karlstadstôsera, anförda av kapten Mia Skoglund, föder matchen hela halvleken. Men gästerna kommer upp till QBIK-målet då och då i inte helt ofarliga anfall. Båda lagen kämpade på som gaseller för att vinna matchen, men det var QBIK som till slut gick segrande ur striden. Till matchens lirare utsågs Cassandra Näslund i IFK Kalmar och Mia Skoglund i QBIK.

– Det är en tung förlust, säger Lars Svensson, tränare i IFK Kalmar. Vi är jättebesvikna. Det ser ut som att i alla andra matcher vi har spelat kommer vi i underläge tidigt och får jobba i motlut. Sedan tar vi över men kommer i underläge igen och måste börja om från början. Vi blir ju dessutom bestulna på en jättestraff i första halvlek. Men det är små marginaler. Vi försöker och vi jobbar, men vi räcker inte till idag.

– Vilka tjejer! utbrister Lisa Mellberg, tränare i QBIK, lyriskt. Vilka krigartjejer! Vi sa före matchen ”ut och kriga, spelar ingen roll hur vi gör det, bara vi gör det”. Och så blev det. Det är så gôtt! Vi har ju haft det i oss, men vi har haft otur och gör enkla misstag. Spelmässigt har vi inte mött bättre lag egentligen. Men jag skrek lite på dem i halvlek, och det hjälpte. Det var så gôtt att få skrika lite, avslutar hon med ett litet skratt.

– Titta, jag har gåshud efter utskällningen, tillägger Mia Skoglund i QBIK, som kommer fram till oss. Det är det vi behöver tydligen, säger hon med ett leende.

Text: AnnaKarin Johansson

Taggar: ,