Full poäng till LB07 mot Kvarnsveden

I åttonde matchen i följd utan förlust tog LB07 första segern på hemmaplan med 3-0 då Kvarnsvedens IK från Borlänge kom på besök till Brovallen. Det var en välspelad match där hemmalaget började bäst, men där gästerna efter hand arbetade sig in i matchen och oroade med sina omställningar även om de aldrig fick till de där riktigt farliga chanserna, Josephine Frigge i LB07:s mål hade en ganska lugn eftermiddag
LB 07s Josefine Rydle hårt uppvaktad av Kvarnsveden-försvaret vid en hörna. FOTO: Fredrik Helldal.

. Inte heller hemmalaget kom till några riktigt vassa lägen i första halvlek, en hel del skott, men sällan på mål. Spelmässigt var det dock LB07 som hade mest boll och spelade det något bättre spelet.
0-0 slutade första halvlek och med tanke på väldigt få riktigt vassa lägen för båda lagen får det nog anses som rättvist även om Josefine Rydle var ytterst nära i slutsekunden att peta in bollen vilket tyvärr i stället slutade med en skadad fot så att hon fick bäras ut på bår, en rejäl stukning, men det kan vara värre.

Om LB07 började matchen bra, så började den andra halvlek riktigt bra och jman obbade ännu bättre för varandra vilket lönade sig tidigt, halvleken vara bara två minuter gammal då Michaela Johnsson i bra läge frispelade Sofia Landau i ett ännu bättre läge vilket hon förvaltade på bästa sätt till 1-0.
Bara tre minuter senare slår samma Michaela en öppnande passning till samma Sofia som enkelt utökar till 2-0. LB07 fortsätter spela bra och har några fler möjligheter att utöka och i 73:e minuten får Michaela Johnsson sätta 3-0 efter att Emma Skäremo gjort ett fint förarbete på kanten och avslutat med ett bra inlägg.
Kvarnsveden spelar nu lite frustrerat och får inte till så mycket, men med ca. 10 minuter kvar har man en ganska bra period. LB07:s försvar håller tätt, det farligaste läget bjuder nästan hemmalaget på själva, men målvakten hinner rensa undan.

I och med den välförtjänta segern hänger LB07 med lagen på den övre delen av tabellen och Kvarnsveden behåller sin plats en poäng framför

Text: Fredrik Helldal.