Stolpe in för QBIK mot Kvarnsveden

Ett misslyckat inlägg eller ett skottförsök, kalla det vad ni vill men skottet från Mia Skoglund i början på den andra halvleken blev avgörande i QBIKs möte hemma mot Kvarnsveden. Dessutom var det första seriematchen för säsongen där QBIK höll nollan
Susanne Skålberg, QBIK med bollen. FOTO: Thomas Berglund, Pixelbild

.

– Äntligen spelade vi hela matchen ut och det var härligt att få hålla nollan, kommenterade målvakten i QBIK Maria Yatrakis efter matchen.

I värmen på Tingvalla Idrottsplats tog sig QBIK an Kvarnsveden och vi fick sig ett disciplinerat spelande hemmalag i den första halvleken. Gästerna skapade lite ströchanser första fem minuterna men efter det hade man det svårt att komma fram. Qbik skapade några lägen och hade kunna tagit ledning.

– Matchbilden blev lite som vi hade förväntat oss, med ett högt spelande QBIK som spelade enkelt och rakt. Vi hade pratat om det före matchen, men vi hade ingen lösning på det, säger Kvarnsvedens tränare Björn Lindén. Tränarkollegan i QBIK David Ekelund var nöjd med den första halvleken.
– Vi visste hur vi skulle spela mot dem och jag tycker att vi tog död på deras ytor samtidigt som vi skapade lägen och stod för en bra halvlek spelmässigt.

I den andra halvleken kom det matchvinnande målet efter fem minuter. Mia Skoglund fick in en boll strax utifrån höger som tog i stolpen och in.

– Ett turligt mål, men vi har inte fått dem med oss tidigare under säsongen så det var skönt att få med sig målet. Efter det var vi nervösa och Kvarnsveden spelade upp sig, säger David Ekelund.

Men där hade ni Maria Yatrakis i målet som agerade stabilt, det måste ha känts tryggt?

– Absolut, idag var hon precis där hon skulle vara och hon var den duktiga spelaren vi ska ha där bak, säger David Ekelund. Undertecknad kan bara instämma, för i Maria Yatrakis har QBIK en trygghet och hon utstrålar stabilitet och är säker på inläggen.
– Hon är i form efter hjärnskakningen borta mot Limhamn Bunkeflo. På slutet höjer vi oss och vi står för en bra genomförd match.

Resultatet 1–0 stod sig matchtiden ut och QBIK inkasserade därmed andra segern i rad på hemmaplan. Viktiga poäng för värmlänningarna.

– De här poängen betyder mycket för laget och att vi dessutom håller nollan stärker självförtroendet, säger målvakten Maria Yatrakis

Hur upplevde du din insats?

– Jag hade pratat med backlinjen om att vi skulle försöka hålla nollan och vi fick göra det. Jag känner att jag är igång efter hjärnskakningen och kunde spela avslappnat idag, jag behövde inte tänka så mycket utan jag hade ett bra samarbete med backlinjen och vi gjorde en bra match, säger Maria Yatrakis.

Björn Lindén i Kvarnsveden fick slutordet:
– Vi är besvikna över vår prestation, den var inte bra, vi hade förväntat oss mer av varandra. Vi hade hoppats på att komma närmare topplagen, men just nu har vi inte tillräckligt bra offensivt spel för det, defensivt var det bra men vi måste jobba på att bli mer kreativa i vårt anfallsspel.

Text: Anders Andersson

Taggar: ,