AIK vinner ohotat mot LB07

Efter gårdagens oavgjorda möte mellan Hammarby och Sirius kom AIK närmare toppen i Elitettan genom en ohotad 3:0 seger över Limhamn Bunkeflo 07. Målen gjordes av Jessy Sharro, Jessica Thorin och Julia Molin.
Jessy Sharro efter 1-0 Foto: Anders Henrikson

AIK började överlägset mot LB 07 och redan efter fem minuter lobbade Jessy Sharro in 1-0 över LB07:s målvakt Josephine Frigge som stod minst två meter för långt utanför linjen. Sharros sjunde mål för säsongen med vilket hon ensam tar över skytteligan i Elitettan.

De flesta av de 212 som bevittnade matchen trodde nog att Frigge skulle hämta fler bollar ur nätet, men efter en halvtimme kom AIK:s initativrika spel av sig och det blev ett ihärdigt fram-och-tillbaka-bollande på mittfältet innan LB 07 fattade lite mer mod och försökte sig på att anfalla.

Den andra halvleken blev tyvärr inte mycket bättre, matchen hade en ganska bedrövlig nivå, men lyckligtvis fick publiken se ytterligare två mål dät LB 07:s försvarsspel inte fungerade på grund av individuella fel. Först var Jessica Thorin inte offside och la in 2-0 och i slutminuten utökade Julia Molin till 3-0 och detta var troligtvis ett mål för mycket, men definitivit en rättvis seger. Båda lagen får dock tillgodoräknas att det var höga temperaturer på Skytteholms IP som krävde mycket av spelarna.

AIK måste höja sig avsevärt spelmässigt för att kunna konkurrera om topplaceringarna och om man skulle gå upp till Damallsvenskan igen behöver man rejäla förstärkningar i alla lagdelar.