Älta över strecket

Ett tidigt mål i den andra halvleken avgjorde bottenmötet mellan hemmalaget Älta och gästande QBIK. Moa Hedell höll sig framme och kunde ta till vara på Elin Ekblom Baks passning.
Matchens bästa Elin Ekblom Bak efter matchen. Foto: Anders Henrikson

– Jag är imponerad av tjejernas insats och arbete idag, alla jobbade på och gjorde det bra, säger tränaren i Älta Christer Bertils.

Det kom att bli en tuff match på Älta IP när Älta IF gästades av Qbik. Efter en mållös förstahalvlek kunde Elin Ekblom Bak hitta fram till Moa Hedell som inte gjorde någon besviken.
Fram tills målet, hade de första 45 minuterna kantats av ställningskrig och mycket kamp mellan två lag som på slutet har börjat plocka poäng. Älta visste på förhand vad som väntade dem.

– Vi visste om på förhand att Qbik var ett stort och fysiskt lag, dessutom kände vi till deras nummer åtta, Mia Skoglund och fick stopp på henne, säger Christer Bertils och fortsätter;
– Vi hittade bra i vårt positionsspel och gjorde det vi sa att vi skulle göra innan matchen, säger Ältatränaren.

Efter det tidiga målet till hemmalaget i den andra halvleken kunde man också ha utökat ledningen till 2–0.
På slutet kom Qbik till några chanser, men inte tillräckligt bra för att kunna hota hemmasegern.
– Vi var inte alls med i matchen eller på tårna och vaknade till för sent, visserligen pressade vi på sista tio minuterna men vi måste vara med från början, säger en av Qbiks tränare i Therese Lückner.
– Älta hade en tydlig och klar spelidé som vi inte fick stopp på, de gjorde det bra samtidigt som vi inte alls var med i matchen, vi är inte nöjda med insatsen.

Ältatränaren Christer Bertils var förstås nöjdare och kunde konstatera att man klev upp ovanför nedflyttningsstrecket.
– Vi är nöjda med prestationen och det jobbet som alla verkligen la ner idag. Det var på förhand en mycket tuff match och det blev också så, säger Christer Bertils och avrundar.
– Nu väntar två tuffa dubbelmöten med Sundsvall, ett lag som är betydligt bättre än vad tabellpositionen visar.

ANDERS ANDERSSON

Taggar: ,