Oväntad Kalmar-poäng mot Hammarby

Om man bara tittar på tabellen borde Hammarby ha vunnit denna match mot nästjumbon IFK Kalmar ganska enkelt. Båda lagen behövde vinna. Kalmar för att inte bli isolerade i botten och Hammarby för att hänga kvar i toppen och ha chans på de allsvenska platserna. Det var också två lag som har svårt att göra mål.
Angelika Johansson med ryggen mot m¨ål ger Hammarby ledningen. FOTO: Anders Henrikson.

Då ungdomslandslagen är iväg och spelar olika turneringar saknades en del spelare bland andra målvakten Hilda Carlén i Hammarby. Istället fick Caroline Frykgård vakta målet.

Hammarby hade som vanligt mycket boll men svårt att komma till farliga avslut. Ofta var det antingen för dåliga inlägg, sista passning eller så fastnade skotten i Kalmar-försvaret. Kalmar hade ett bra försvar hela matchen och kunde ibland ställa om snabbt, men även avsluten gick oftast över eller utanför.

Det blev inga mål i första halvlek och många av det 154 åskådarna på plats trodde nog att matchen skulle sluta 0-0.

I andra halvlek fortsatte Hammarby med mycket bollinnehav men hade några farligare chanser än i första halvlek. Man hade några hörnor som med lite tur och mer skicklighet kunde givit ett ledningsmål.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid kom ledningsmålet för hemmalaget. Angelika Johansson gjorde det på en vänsterhörna.
Men glädjen blev inte långvarig utan i samma minut kom kvitteringen. Camilla Näslund lyckades runda Frykgård och skjuta bollen förbi en försvarare in imål.

På tilläggstid kom matchens prestation. IFK Kalmars vänsterback Emma Jones får bollen långt ner på egen planhalva, dribblar sig förbi och emellan spelare och lyckas få med sig bollen hela vägen. Hon fortsätter framåt och utanför motståndarnas straffområde passar hon till Näslund som dock skjuter utanför.

Mål: 1-0 Angelika Johansson 86. 1-1 Camilla Näslund 86

Text: Eva Fransson