Charlotte Rohlin om Danmarks-matchen

Sveriges premiärmatch i EM på hemmaplan slutade med 1-1 mot Danmark och delad poäng. Efter matchen pratade vi med landslagets och Linköpings backgigant Charlotte Rohlin för att höra hennes tankar om premiärkampen.
Charlotte Rohlin. FOTO: Fredrik Hasselgren.

Danmark firade efter matchen, inte ni. Vilka vann och vilka förlorade egentligen den är likamatchen?
- Det är svårt att säga, det är ändå en poäng att ta med sig. Man får tänka positivt. Det är väl synd att vi inte kan få med oss ett mål till när vi har två straffar, det är väldigt, väldigt synd. Men det är lite nerver i en sådan här första match. Det är aldrig lätt att gå in i det, dessutom inte mot Danmark. De är väldigt skickliga med boll. Jag tycker ändå det känns bra med en poäng. Vi har allt att vinna framöver. Det är inget bakslag bara för att vi får en poäng.

Hur upplevde du Danmarks mål?
­- Vi diskuterade det efteråt, att hon får komma igenom lite för lätt. Att vi ska ligga tajtare så hon inte får trampa igenom. Sedan får hon till ett bra skott. Det är svårt för Kristin att lösa det. Men, det skulle smält mycket, mycket tidigare från oss backar.

På offensiva hörnor är du och Fischer ett fruktat vapen. Men nu hände det inte så mycket. Varför? Vad hände med alla de här varianterna ni pratat om?
- Vi hade några varianter, men vi kom inte riktigt till där. De blev lite för korta när de skulle gå mot bortre. Det kanske inte var de bästa hörnorna, men vi vet ändå att vi är starka på fasta. Så vi har ändå gott självförtroende.
- Det är bara fortsätta, att lita på vad vi kan. Det är ingenting som har blivit sämre för att vi inte fick till det i den här matchen. Motståndarna har respekt för oss vid fasta situationer, vi ska bara fortsätta skapa. Vi gör ju mål på en fast situation också, det får vi inte glömma.

Ni lyckades, förutom vid något tillfälle, neutralisera Danmarks största hot – Pernille Harder. Håller du med?
- Ja, det tycker jag. Det var många gånger som vi lyckas få bort henne ur matchen helt enkelt. Men det har väldigt många andra duktiga spelare. Jag tycker ändå att vi ligger tajt och gör det bra i backlinjen. Det är klart de skapar chanser, de är sjukt skickliga spelare, man kan inte gå ifrån en match utan att det andra laget skapat chanser. Men det kändes ändå bra att vi kunde ta bort Pernille

Om jag nämner en annan match. Sist ni mötte Danmark i en tävlingsmatch. Kommer du ihåg den matchen? 2011?
- Tävlingsmatch? Nej, eller jag kommer inte på det nu.
Det var 2010 i ett kval till VM...
- Det var då jag gjorde två mål ja. Därifrån har man fina minnen.

Nu, det här är första gången under hela intervjun som du spricker upp i ett leende. Känslan då var skönare?
- Ja, precis. Det är alltid skönt när man gör mål. Men som jag sagt tidigare, det är nya förutsättningar nu. Danmark är ett bättre lag. Men jag tycker ändå, det känns – jag ser positivt på framtiden. Jag HAR en god känsla och den kan ingen få att försvinna.