50/50-chans för Kosovare Asllani mot Italien

Att Kosovare Asllani trampade snett i Finlandsmatchen oroade inför besöket på den svenska träningen dagen efter. Väl där gick beskeden i olika riktning. Ingen fara för kvartsfinal, däremot mer ovisst om hon spelar mot Italien.
Kosovare Asllani var het i Finlandsmatchen, frågan är om hon spelar mot Italien? FOTO. Fredrik Hasselgren

- Chansen är 50-50, sade lagläkaren Yelverton Tegner och preciserade skadan.

- Hon har skadat inre ledbandet i foten och har varit på magnetkameraundersökning idag. Den visade en liten, liten skada och hon har ont men ingen instabilitet eller glapp. Vi ser positivt på det hela men får ta det day-by-day.

Hur behandlar ni henne?
- Hon fick snabbt behandling redan igår med kyla och kompression. Idag fortsätter behandlingen innan hon kör igång med rörelseträning och sakta men säkert kommer igång.

Det enda som just nu försvårar Asllanis tillfrisknande är tidsaspekten. Gruppspelet hinns med snabbt, bara tre dygn mellan matcherna.
- Med en vilodag till hade det varit helt okej men det är lite tajt med tanke på sådana här skavanker, sade Yelverton Tegner.

Hela situationen ger emellertid huvudbry i laguttagningen.

Assisterande förbundskapten Lilie Persson kommenterade:
- Vi får vända och vrida många varv innan vi tar beslut. Fifty-fifty och en final, då kör man ju men nu är vi i ett annat läge.

Hur tänker ni?
- Nånstans borde "Kosse" ha ett gott självförtroende nu och att få fortsätta i det flowet kan vara viktigt. Samtidigt har Italien luriga spelare som inte tvekar att gå in i duell så man kan tänka så också.

På Rambergsvallen tränade spelarna som inte startade igår, Antonia Göransson avstod men Kristin Hammarström tillkom på det sista passet innan landslaget efter lunch lämnade Göteborg för hotell i Falkenberg och två matcher i Halmstad om det går som bäst mot Italien.

När den samlade mediakåren såg Therese Sjögran ligga ner och få foten lindad i slutet av träningen uppstod ett ärende till hos Yelverton Tegner.
- Hon blev stämplad på foten med vassa dobbar. Det blir en blödning och hon linkade iväg men jag tror att det är ganska lugnt, sade han.

The Observer 2013-07-14 15:52

Tja, Asllanis självförtroende har det nog aldrig varit något fel på (möjligen för några år sedan när hon beklagade sig i media: "Dom (landslagsledningen) har glömt bort mig....").

Tvärtom - det var Asllanis EGO som gjorde att hon tog straffen mot Danmark - inte att "ta ansvar". "Hur svårt kan det va" frågade hon - ja, ungefär lika svårt som när hon inte lyckades sätta bollen i fejkmålet i Lilla Sportspegeln.....

Det sägs ofta att Asllani har så bra teknik - mja, är alla misslyckade försök inräknade i denna bedömning? Fantastiskt snyggt när det fungerar, men det gör det alltför sällan.

Det är långt kvar till den spelskicklighet och bollkontroll som exempelvis Bouqette eller Harder har, för att bara ta några exempel......

Men "endast Sverige svenska krusbär har" och Sundhage har ju inte så många alternativ, så Asllani kommer säkert tillbaka - hon har långt kvar till världstoppen och behöver all träning hon kan få. På vägen kanske det slinker in ett och annat mål.....

Rufus 2013-07-14 17:45

Vad var det för mysko saker som hände under matchen mot Finland, då, i första halvleken, Kristin Hammarström signalerade något till ledarbänken och Sofia Lundgren mjukade upp sina handskar? Var det "Krisses" höftproblem som gjorde sig påminda? Målvaktsbyte på gång? Som tur var - med tanke på avsaknaden av finskt anfallsspel - behövde hon ju inte anstränga sig i överkant. Sverige hade klarat biffen ändå med en papperskopia av Hammarström mellan stolparna... ;)

Och om Kosovare Asllani går alltid åsikterna isär. Håll iallafall med om att hon visar prov på hyfsade skådespelartalanger ihop med "Ica-Stig" i den där reklamfilmen på teve!

Mark 2013-07-14 19:23

"5-0-matchen: Det var då Sverige förklarade sin kärlek."