Seger om vinsten mot Finland

Caroline Seger har lovordats efter sin insats mot Finland i gårdagens svenska segermatch. Vi passade på att fråga den svenska lagkaptenen vad hon tyckte om match, publiken och sin egen insats men också om vad vi kan förvänta oss mot Italien och vilka som imponerat mest hittills under EM.
Caroline Seger med bollkontroll mot Finland. FOTO. Fredrik Hasselgren

Caroline Seger äntrade mixed zon efter matchen mot Finland med ett leende på läpparna – precis som alla andra spelare i den svenska truppen.
- Jätteskönt att vinna, det vet du ju själv hur det är, jätteskönt att vinna med 5-0. Det underlättar ju efter alla rader som har skrivits.

Du gör, enligt mig, en mycket väl godkänd match och får mycket beröm från Sundhage. Vad tycker du om ditt EM så här långt?
- Det känns bra. Jag tycker min nivå varit väldigt bra och jag har haft bra människor omkring mig som jobbat med mig och jag med dem. Självförtroendet är ju A och O i fotboll. Och som det är nu känns det väldigt bra, men jag vet ju också att jag måste fortsätta på den här nivån igenom hela mästerskapet. Så, man kan inte slappna av en sekund – det är bara ladda om inför nästa match.

Samtidigt får du lite kritik från twittrare och oss andra hobbytyckare, och slår bort några bollar.
- Ja, sådan är fotbollen – och man är ju människa. Sen blir jag bekväm också och kanske vågar spela lite svårare, då blir det också att man missar – felprocenten blir högre fast jag egentligen kanske är bättre. Men det är inget konstigt. Det är skönare när jag gör någon felpass och att jag inte tänker ”fan också” och inte vågar ta nästa. Det är nästan tvärtom, det är viktigt.

Idag ser vi Jenny Hjohlman komma in och ta för sig på planen, hur inspirerande är det att se de unga spelarna?
- Det känns jättebra. Det är viktigt att de också vet vad de ska göra och vågar ta för sig och är trygga i det. Det är skitbra. Jag tycker de gör vad de ska och de går in och kan förändra en matchbild.

Den här vinsten ger er välbehövligt självförtroende inför fortsättningen, eller hur?
- Ja, det gör ju. En sådan här islossning är alltid skönt i fotboll. Vi gör många bra mål också, på fasta situationer som vi har tränat oerhört mycket på. Men återigen, inte slappna av. Vi måste upp i den här nivån varje match.

Men det är ju alltid bättre för självförtroendet att...
- Vinna. Ja, absolut. Både för er och för oss – du vet ju hur jag tänker, eller hur?

Stödet på läktaren var otroligt idag, hur var känslan när ni hörde publiken?
- Det är ju detta man drömmer om, eller har drömt om hela livet. Så, man har ståpäls – det kan jag säga alltså.

Sista frågan, vilka andra lag i EM har imponerat mest på dig?
- Frankrike! Så klart, ganska väntat. Holland tycker jag har varit bra och även Spanien – mitt favoritlag.