Tio Tyresö FF-spelare är klara för EM-final

Till EM-finalen på Friends Arena har tio ungdomsspelare från Tyresö FF fått hedersuppdraget att vara bollflickor. Ett minne för livet för tjejerna. – Det kommer säkert vara nervöst innan matchen börjar men det kommer nog går bra, säger de förväntansfulla tjejerna.
Tyresö FFs bollflickor vid söndagens EM-final på Friends Arena.

- Tjejerna har höga målsättningar med sin egen fotboll och att få vara med på EM-finalen sporrar naturligtvis tjejerna ännu mer. – Jag skall spela i landslaget och på Friends Arena, säger Alexandra Otterström.
– Vi hoppas att Sverige går till final och att vi får se svenska spelarna från Tyresö FF på planen, säger tjejerna. Men tjejerna har också en annan favoritspelare under EM och det är inte oväntat Vero (Veronica Boquete).
– Vi är naturligtvis jättestolta att vi har fått detta uppdrag, säger Robert Frinell, kanslichef på Tyresö FF. Att vara ambassadörer för damfotbollen och att också utveckla den är något vi inom Tyresö FF har jobbat hårt med under många år. Och att då få frågan från Adidias och Solna stad om att bidra med bollflickor känns som ett bra kvitto för vårt hårda jobb, avslutar Robert Frinell.

Här är bollflickorna till EM-finalen:
Rebecka Hörnsäter, Melani Mankhong, Cassandra Lund, Alexandra Otterström, Jennifer Bakai, Jennie Stenvall
Amanda Salander, Elin Lindvall, Jasmine Perman Rosell, Filippa Pettersson