EM-söndag inleds med Cup Kommunalfinal

Söndagen den 28 juli spelas inte bara en EM-final i Stockholm. Nästa generations fotbollsstjärnor är också på plats för att avgöra den stora distriktsturneringen Cup Kommunal. Stockholm ställs mot Västerbotten ute på Skytteholms IP där det stora Fanzone området också ligger.
Dags för final i Cup Kommunal.

Lagen laddar på sina sätt. Stockholmstjejerna har haft lite ledigt och samlades för en gemensam träning på torsdagen först. Anneli Norén, Stockholms distriktsförbundskapten förklarar:
–Tjejerna måste få sin vila och de flesta av våra spelare i Elitettan och har ändå så smått börjat tränar efter uppehållet med sina respektive lag. Vi samlas för en lätt träning på torsdag och sen spelar vi en träningsmatch mot Hammarby på kvällen. Sen får vi invänta finalen. Det blir en skön höjdpunkt för oss att möta Västerbotten i finalen. Jag vet inte mycket om dem men de måste vara bra eftersom de slog Småland, som har ett riktigt bra lag, med hela 4-0.

I Västerbotten laddar man som tusan för att använda distriktsförbundskaptenens Jonas Edholms ord.
–Ha, ja det är rätt. Det ska bli jättekul att få avsluta den här långa resan med laget med en final i Cup Kommunal. Vi blev jättetaggade ifjol när våra 95:or vann. Det gav mersmak, vi såg att det var möjligt och vi skulle väldigt gärna upprepa den vinsten. Stockholm har ett bra lag och är väl lite av favoriter i den här finalen men vi tänker ge dem en rejäl match, säger Jonas avslutningsvis.

Kommunals Peter Hammarin förväntar sig kanske inte fullsatt på Skytteholm?
– Kanske inte men det vore kul om åtminstone den stora läktaren var välfylld. Det är ju ett gyllene tillfälle för att tillresta fotbollsfans att göra söndagen den 28 juli till en heldag fylld med fotboll. En fotbollsfest blir det hur som helst för de här tjejerna som tagit sig till final i Cup Kommunal. Efter matchen väntar gemensam middag och senare får alla se EM-finalen.

För alla med fotbollsintresse finns det en chans att se en glimt av morgondagens fotbollstjärnor.
Uppladdning inför EM kan ni börja ute i Solna där alltså Stockholms bästa 96:or möter Västerbottens dito. Matchen börjar kl 10.00 på Skytteholms IP.