Kristianstad hade Tyresö i säcken

Kristianstads DFF tog emot svenska mästarinnorna Tyresö inför 1146 åskådare som fick se sitt hemmalag ta ledningen, men serieledarna fock sista ordet och kunde vinna med 3-2
Tvåmålsskytten Christen Press i kamp med KDFF-backen Mia Carlsson. FOTO: Lennart Månsson, Bildbyrån.

Någon Marta fick publiken inte se den här gången heller., då hon fick ryggproblem på uppvärmningen. I fjol var hon avstängd till Kristianstad-matchen. Något som publiken inte visste var att Josefine Öqvist gjorde sin sista match i Kristianstad-tröjan. "Jossan" bjöd publiken på matchens snyggaste mål och Hedvig Lindahl gjorde två fantom räddningar i första halvlek.

I andra matchminuten styrdes "Jossans" skott, i den tolfte minuten fick hon se bollen i mål men det dömdes bort på grund av offside. I 29:e minuten prickade Johanna Rasmussen ribban. Två minuter senare fick Tyresö en bra chans Christen Press hittade Kirsten van de Ven som sköt strax utanför.
Veronica Boquete spelade bollen till Caroline Seger som i sin tur hittade Christen Press som gjorde 1-0 till Tyresö. I 43:e minuten tvingade först Christen Press Hedvig Lindahl till en fantastisk räddning som det blev retur på. På den höll sig Jennifer Hermoso Fuentes sig framme och åter räddade Hedvig. På tilläggstid drog Lisa Dahlqvist ner Marija Banusic i straffområdet. Den efterföljande straffen satte Margret Lara Vidarsdottir iskallt i mål bakom Carola Söberg till 1-1.

I andra halvlekens 67:e minut kom matchens snyggaste mål. Magret Lara Vidarsdottir spelade fram bollen till Josefine Öhqvist som placerade den i Carola Söbergs högra kryss. Josefine glänste och visade upp landslagsklass. 2-1 till Kristianstad stod sig till den 82:a minuten då Lisa Dahlqvist spelade fram Christen Press som kvitterade till 2-2. Segermålet kom i 85:e minuten genom Meghan Klingenberg framspelad av Veronica Boquete.

Tony Gustavsson Tyresös tränare:
-Vi blir alltid bra bemötta i Kristianstad. Matchen är ett minus. Kristianstad inledde respektlöst och tryckte ner oss i banan. Vi borde
ha punkterat matchen i 43:e minuten. I stället gör vi ett misstag och bjuder på en straff. Kristianstad gör en bra inledning på andra halvlek. Bytena vi gör får vi bra effekt utav. Om det har att göra med värmen eller att Kristianstad gör en bra match är svårt att avgöra.
Varför spelade inte Marta?
-Hon fick ordentligt ont i ryggen på uppvärmningen och kunde inte spela då ryggen låste sig. Hon har ont i svanken. Vi får hoppas på att det är ett lindrigt ryggskott.

Elisabet Gunnarsdottir Kristianstads tränare:
-Efter en dålig vårsäsong har vi förändrat en del för att få ut det bästa av individerna. Vi genomförde 75 minuter riktigt bra. Sista kvarten gör vi enkla misstag. Vi har inte självförtroendet att vinna över ett så pass bra lag som Tyresö. Vi gör enkla misstag och slår felpassningar. Tyvärr kunde vi inte hålla i 90 minuter.

Text: Anders Bystedt

Silverstolpe 2013-08-08 18:13

Finns bilder på straffsituationen och straffen utlagda på Youtube?