Storseger för Älta mot Hovås Billdal

På grund av ett försenat flyg för dagens domare Linda Bergström, blev matchstarten inte förrän kl.20.15. Men när matchen kommit igång fick de över 500 åskådarna valuta för sin entrepeng och se sitt hemmalag Älta IF besegra Hovås Billdal med hela 4-0.
Elaine nickar in sitt första mål i Älta IF-tröjan. FOTO: Eva Söderlund

Lagen bytte chanser med varandra, även om det var hemmalaget som skapade mest. Efter 10 minuters speltid kom den första riktigt heta chansen. Elin Wiklander kom fri, rundade Hovås Billdal-målvakten Sandra Bjurteg, men kom ur vinkel och chansen försvann. Några minuter senare var det nära för Älta igen. Anna Svensson slog en lång frispark till Sara Malmborg som dock inte fick in bollen bakom duktiga Sandra Bjurteg. Minuten senare var det istället ytterst nära ett ledningsmål för bortalaget, men Pernilla Miltons skott gick strax utanför.

Men det skulle visa sig vara hemmalagets match. Ledningsmålet gjordes i ett vackert mönsteranfall. Älta-debutanten Elaine Estrela Moura serverade Wiklander längst med kanten, som i sin tur hittade Elin Ekblom Bak. Hon avslutade vackert på volley och efter målet blev det proppen ur för Älta. 2-0 kom efter en bra slagen hörna av Emily Ohlsson till Elaine, som nådde högst och nickade in bollen.Hovås har sedan en fin reduceringsmöjlighet, men även denna gång går bollen strax utanför.

Den andra halvleken hinner bli kvarten lång innan det åter är dags för ett hemmamål. Ekblom Bak hittar då Moa Hedell, som fri avslutar lågt i det bortre hörnet. 3-0 blir 10 minuter senare 4-0, då Ekblom Bak åter passar fram. Anna Lechner avslutar säkert och slutresultatet 4-0 är ett faktum. Matchen spelas sen av med ett par resultatlösa målchanser för de båda lagen.

Text: Kim Björkegren