Seger för Nilla i avskedsmatchen

Nilla Fischer fick med sig en seger som sista minne av säsongerna i Linköpings FC. Piteå IF besegrades med 3-1 (2-0).
Auf wiedersehen Nilla, Wolfsburg nästa. FOTO: Filip Oskarsson

d fem minuters mellanrum i första halvlek avgjorde hemmalaget, först ett skott/inlägg (?) av Jessica Samuelsson och därefter 2-0 genom Stina Blackstenius.
Backen Jessica stod själv för både förspel och avslutning och fick se sitt skott smita in tätt invid stolpen. Pernille Harder stod för den fina framspelningen till Stina Blackstenius mål. Pernille hade en rad fina framspelningar men de egna skottförsöken var illa riktade.

Piteå noteras för två träffar i målramen dels Emilia Appelqvists stolpskott i inledningen av andra halvlek och dels June Pedersens ribbträff i 69:e minuten, men då hade redan Charlotte Rohlin ökade LFC-ledningen till 3-0 på nick efter hörnan lagd av Renée Slegers. Emilias reduceringmål efter Piteå-hörna lagd av Halbera Gisladottir kom några minuter senare och hann alltså inte få någon effekt på matchbilden.

Fransica Ortega var liksom senast mot Sunnanå Piteås bästa spelare.
Jonna Andersson fick priset som hemmalagets bästa. Mariann Gajhede på mitten var också framträdande. Lina Ringshamre i målet gjorde sin tredje match i Damallsvenskan, fick göra ett par klassräddningar och agerade synbart med mera självförtroende än i de tidigare matcherna.
- Vårt anfallsspel var rakare och med mera folk i boxen, beskriver tränare Martin Sjögren skillnaden mot de båda förlustmatcherna.

Martin 2013-08-18 17:16

Jo visst hade Piteå 2 ramträffar men det var också vad man hade framåt på 90 minuter. Målet kom på en hörna ... förstås, och var faktiskt resultatet av schabbel från just Nilla Fischer. Trist att inte Ringshamre fick hålla nollan i den här matchen heller. Tror det hade varit bra för henne och laget att få känna att man kan hålla tätt vilket man borde gjort med tanke på spelövertaget.

Annars var det en match LFC kontrollerade totalt, 13-3 i skott på mål säger det mesta och offensivt såg LFC piggare ut en på länge. Positivt också att man kan göra mål även när Harder totalt tappat målformen, det ska dock sägas att hennes förarbete till Blackstenius 2-0 mål där hon vände ut och in på gamla LFC-bekantingen Faith Ikidi var matchens prestation i mitt tycke.

Annars var tyvärr domarinsatsen inget vidare, anser b l a att LFC blåstes på en rätt klar straff när Blackstenius som var på väg igenom revs ner, samt att det tilläts för mycket 'knuffande' från framförallt Piteås sida.

Piteå kommer få det TUFFT att hålla sig kvar tror jag. Man är för beroende av Ikidi och Ortega för att det ska kännas 'stabilt' och defensivt känns det inte som Damallsvensk klass.