LdB FC Malmö glänste mot Kopparbergs/Göteborg

En suverän första halvlek lade grunden till storsegern 5-0 borta mot serietrean Kopparbergs/Göteborgs FC. Fem viktiga mål för LdB FC Malmö i kampen mot serieledarna Tyresö FF där nu målskillnaden inte är mer än ett mål men Tyresö har en match kvar att spela innan omgången är fullbordad.
Anja Mittag gör 2-0 för Malmö. Foto: Bildbyrån/Daniel Stiller

Det tog tio minuter innan LdB FC Malmö kunde utnyttja sitt spelövertag i matchen och göra 1-0 genom samarbete mellan Ramona Bachmann och Anja Mittag. Ett fint väggspel med en avslutande klack av Ramona gav Anja skottläge med vänstern och skottet satt helt utom räckhåll för Kristin Hammarström i Göteborgs-målet.

Kopparbergs/Göteborgs nykomponerade backlinjen fick mycket att göra med LdB FCs kvicka spelare. Mittbacksparet Stina Segerström och Anita Asante hade fullt upp både med de kvicka inspelen centralt och sen att täcka upp bakom Cathrine Johansson som spelade vänsterback. På den kanten huserade Manon Melis som via sin snabbhet, väggspel och löpvilja ställde till mycket bekymmer för motståndarna.

Anja Mittag slog till igen bara nio minuter efter ledningsmålet. Ett nytt fint väggspel förde Ramona Bachmann fram i läge där hon testade att chippa bollen in mot mål där Kristin Hammarström enhandsräddade dock med påföljden att bollen hamnade hos en fristående Anja som kunde lägga bollen i mål förbi tillrusande backar.

Med EM i minne minns vi en blek Manon Melis i det holländska landslaget men i dagens match visade hon sina styrkor. 3-0 målet var ett mål man kan säga vara signerat Manon. En snabb omställning där Malin Levenstad hittade fram till Manon som med en nick på egen planhalva hittade till Anja Mittag centralt. Anja lyfte sen smart fram bollen i djupled där Manon fortsatt sin löpning. Kopparbergs/Göteborgs backlinje hängde inte med och Manon kunde behärskat lyfta in bollen över och förbi en backande Kristin Hammarström i målet.
3-0-målet kom alltså i den 38:e minuten och KGFC-tränaren Torbjörn Nilsson kunde bara konstatera att hans lag inte klarade att stå emot LdB FC:s offensiva spel.

Ett mål till skulle det bli innan det var dags att gå till halvtidsvila och även här kom upprinnelsen via Manon Melis på högerkanten. Melis hittade in till Ramona Bachmann i straffområdet. Hennes snabba skott räddades av Hammarström men returen slog Therese Sjögran enkelt in.

En 4-0 ledning i Göteborg hör inte till vanligheterna för något lag men i jakten på serieledande Tyresö kan man dock konstatera att det var viktiga mål för LdB FC på samma gång som det blev en svidande läxa för hemmalaget som såg blekt ut denna söndagskväll.

Det skulle faktiskt dröja nästan tio minuter in i andra halvlek innan Kopparbergs/Göteborg fick till ett anständigt avslut mot Malmö-målet och då var det Sara Lindén som höll sig framme.
I det skedet försökte göteborgskorna hitta tillbaka till sitt normalt stabila spel men man lyckades bara i korta perioder. LdB FC som ledde stort tappade farten men bara tillfälligtvis. I den 70:e matchminuten ökade ledningen till 5-0 genom Sara Björk Gunnarsdottir som slog in passningen/skottet ifrån nyinbytta Katrine Veje.

Malmöspelarna glänste som helhet men ett plus går till Ramona Bachmann och Manon Melis som hela tiden hotade i djupled.
LdB FCs tränare Jonas Eidevall var nöjd:
- Vi gjorde en av säsongens bästa matcher. Vår snabba rörlighet kombinerad med ett bra passningsspel är helt avgörande och jag är nöjd med matchen som den ser i 70 minuter, sade han till TV4 efter matchen.