Pia talar ut från sjuksängen

Bara en kort tid efter att EM var över hamnade Sveriges förbundskapten på sjukhus. Det rapporterades om njurstensanfall men så var inte fallet. Pia som är nyopererad och sjukskriven berättar från sjuksängen.
Sveriges förbundskapten Pia Sundhage. Foto. Fredrik Hasselgren

– Läkarna trodde att jag hade fått ett njurstensanfall och skickade hem mig efter det första besöket. Jag hade bara varit hemma några timmar innan jag fick ont igen och min syster körde mig till sjukhuset. Det gjorde så ont så jag visste inte hur jag skulle klara av det hela. En obeskrivlig smärta helt enkelt, berättar Pia över telefon.
– Det visade sig vara en cysta som snott sig runt äggstockarna och det gör att syretillförseln minskar, därav smärtan. Jag är opererad och vilar nu upp mig. Men det börjar bli lite långsamt så det är väl risk att jag friskriver mig innan den 1 september och sätter igång att jobba.

Vad är det första du ska ta tag i?
– Jag är väl redan igång i tankarna med lite av varje. Det är svårt att stänga av vi har så mycket som är viktigt att ta tag i framöver. Det första är en djupanalys ifrån EM. Där tänker vi ta hjälp av andra som sett EM och har lite ”andra ögon” än vi själva. Det är viktigt att vara öppen och få igång ett resonemang kring hur vi ska jobba framöver för att ta nya kliv med landslaget.

VM-kvalet startar i september, hur tänker du i form av förändring eller förnyelse i laget inför VM-kvalet och ett förhoppningsvis förestående VM 2015?
– Det kan bli en förändring med fokus på att göra bättre längre fram i tiden. Vad det innebär i form av förändring av spelsätt eller att titta på nya spelare får vi se och mycket kommer att bygga på den analys av EM som vi kommer att fokusera på inom det närmaste.

Har du någon kommentar till att Hope Powell fick lämna som förbundskapten för England?
– Hmm, det är så här det är, levererar man inte så åker man ut. Samtidigt ska man tänka på att Hope varit förbundskapten i en herrans massa år och gjort väldigt mycket bra i England och kanske är det dags att lämna över till någon ny.

TureiYtterby 2013-08-22 08:28

önskar Pia en snabb bättring efter detta, men med den energin och passionen är hon snart i selen igen

Rufus 2013-08-22 12:45

Ja, lycka till med tillfrisknandet, Pia! Efter den genomgångna EM-sommaren och sjukdomsperioden kommer Sverige att ha en fulladdad och heltaggad förbundskapten i farten igen!