Livsviktig seger för Djurgården

På lördagen mötte Djurgården och Östers IF på Kristinebergs IP i en mycket betydelsefull match kring nedflyttningsstrecket och det blev hemmalaget som tog hem segern med klara 3-0.
Olga Langenskiöld (längst till vänster) gratuleras efter sitt 3-0-mål medan Öster-målvakten Sanna Åhlander hämtar ut bollen ur nätmaskorna. FOTO: Urban Göransson

Damfotboll.com skulle varit där men vår medarbetare blev hastigt sjuk och ingen reserv fanns att hitta. Av den anledningen klarar vi idag bara av att rapportera rena fakta och får återkomma längre fram med tränarsnack.

Djurgården tog ledningen i den 33:e matchminuten genom Alexandra Höglund som också gjorde 2-0 målet ungefär halvtimmen senare. Men knappt tio minuter kvar av matchen såg Olga Langenskiöld till att stänga matchen definitivt med sitt 3-0 mål.
Djurgården har nu spelat 18 matcher och ligger med sina 21 poäng på en elfte plats i Elitettan strax ovanför strecket alltså. Tiondeplatsen innehas av Östers IF på samma antal poäng men med en match mer spelad.
Under strecket är Hovås Billdals närmast men tabellen haltar rejält och de har redan avverkat 20 matcher. Chans för både Djurgården och Östers IF att dra ifrån om de lyckas i de omgångar som fattas dem.