Jitex och Kopparbergs/Göteborg i mållöst derby

Kopparbergs/Göteborg tog emot Jitex i ett Göteborgsderby på Valhalla IP inför närmare 1000 personer. Inför matchen låg Kopparbergs/Göteborg på en tredjeplats medan Jitex ockuperade niondeplatsen. Skillnaden i tabelläge märktes inte, då inget av lagen lyckades spräcka nollan och man fick nöja sig med en poäng vardera.
Jitexana Julia Wahlberg och Kathleen Fernström blir överspelade av Kopparbergs/Göteborgs Sara Lindén. FOTO: Per Friske, Bildbyrån.

Jitex stod för en mycket stark insats och faktum är att man hade flera bra lägen att göra mål. Kristin Hammarström fick bland annat rädda ett friläge. Torbjörn Nilsson,tränare för Kopparbergs/Göteborg, var inte nöjd med spelet från sitt lag.

––Vi gör en väldigt dålig match. Första halvtimmen är bra, men efter det så jobbar sig Jitex in i matchen och vi tappar spelet. Bolltoucherna och passningarna var väldigt sega.

Ett annat bekymmer utöver spelet, är att Jessica Landström kände sig dålig och behövde byta i paus.

Stefan Rehn å sin sida var väldigt nöjd med sitt lags insats, men också lite missnöjd med att laget bara får med sig en poäng.

––Det är lite delade känslor nu. Jag är nöjd med en poäng. Samtidigt är vi dock närmast tre poäng och har de hetaste chanserna idag. Kristin Hammarström gjorde en jättefin räddning på ett friläge vi har.

Han lyfter fram sin 19-årige målvakt, Jennifer Falk. Hon kom till Jitex från Torslanda i division 2 och har endast spelat målvakt i två år. Då hon bytte från att tidigare ha varit utespelare.

––Hon gör en kalasinsats. Det är imponerande vilket lugn hon spelar med. Jennifer är verkligen en talang utöver det vanliga.

Kopparbergs/Göteborg spelar härnäst borta mot Linköping den 16 september. Medan Jitex dagen innan tar emot LDB FC Malmö på hemmaplan.

GambitSWE 2013-09-08 00:18

Kom inte riktigt ihåg vad speakern sade angående publiksiffran, men det var nog 960. Tämligen mycket för Kopparberg, men så var det ju också gratis inträde idag. Finner det lite komiskt att de räknade till sig 960 personer, om det nu var det som sades. För när jag passerade genom grindarna, som inte var den vanliga vägen in, så hade representanterna absolut ingen koll när jag gick igenom, så hur publiksiffran kom till kan man ju undra...hehe..

Trots att KGFC hade mer boll, så var nog Jitex det lag som var närmast att vinna, då de hade några frilägen, som Kristin räddade. Kristin hade bla en 20-30 sek period, där hon motade 3 skott, som alla kunde ha gått in. Utan Kristin, så skulle jag nog rankat KGFC som 6-7 i tabellen. I två år har man kört med hypersnabba forwards, och när man inte längre har dem, så är spelet oerhört lidande. Schough och Lindén är väl normalsnabba, och det är väl också dem som Göteborg måste bygga mot, för både Dyngvold och Landström är på tok för långsamma. Jessica Landström tror jag till och med har blivit sämre sedan hon kom till Kopparbergs. Nyförvärvet Hegeberg må ha lite teknik, men hon är oerhört långsam med boll, och tar ofta lite omständiga omvägar för att ta sig ut ur knipiga situationer. Jag kan ganska lätt förstå varför det inte blev så mycket speltid för henne i Potsdam.

Hösten 2011, innan KGFC fick sina amerikanskor och engelskor, så spelade de riktigt bra. Ett väldigt bra passningsspel, tillsammans med en stabil backlinje med Törnqvist, gjorde att man var ett lag att räkna med i Guldstriden. Tyvärr så har förstärkningarna från USA och England, gjort att man tappat en del av detta. Visst, LdB och Tyresö har också förstärkt, men där de har lyckats, så har faktiskt KGFC försämrats, och det ganska rejält.

sportmackan 2013-09-08 16:36

..här finns lite bilder från derbyt..
http://jalbum.net/sv/browse/user/album/1405130