Harder gör fyra mål när Linköping slår Sunnanå

Hemma i Skellefteå tog Sunnanå emot Linköpings FC. Laget från Östergötland fick med sig alla tre poängen efter att danska landslagsanfallaren Pernilla Harder gjorde alla fyra målen mot Sunnanås enda, alltså 4-1 till Linköpings FC
Pernille Harder, Linköpings FC. FOTO. Bildbyrån (arkiv)

Martti Tikkanen, Sunnanås tränare, var ändå inte helt missnöjd med matchen.

––Jag tycker att vi spelmässigt under lång tid gör en bra match, kanske en av våra bästa för säsongen. Slutresultatet är lite missvisande. Men vi släpper till lite för enkla mål, och vi ger för stora utrymmen till Pernille Harder, som är en världsstjärna.

Danskan gjorde både 1-0 och 2-0 innan Annika Kukkonen reducerade för Sunnanå, precis före halvtidsvilan.

I den 65:e minuten gjorde Harder 3-1. Hon punkterade sedan matchen med sitt fjärde mål sex minuter innan slutet.

Martin Sjögren, tränare för Linköpings FC, var nöjd med matchen:

––Jag är jättenöjd med vinsten, matchen var spelmässigt jämn.
Sjögren ansåg liksom Tikkanen att segersifforna blev lite väl stora för sitt lag i förhållande till spelet.
Han är extra nöjd med vinsten eftersom förutsättningarna inför inte var de bästa.

––Vi fick två återbud inför den här matchen sent i veckan, så det var ett delvis nykomponerat lag.

Linköpings FC ligger nu på en tredjeplats, en poäng före Kopparbergs/Göteborg, som dock har en match mindre spelad.
Sunnanå ligger fortsatt sist i tabellen, och det ska mycket till om de nu ska klara sig kvar.

FOTNOT: Pernille Harder blev den andra spelaren i år som gjort fyra mål i samma match. Christen Press gjorde lika många också mot Sunnaå i Tyresös bortamatch.

Martin 2013-09-08 22:42

Ja nu får vi väl säga att Pernille H inte längre kan bli en världsspelare, hon är nämligen redan en. LFC hade sina två, ja förutom Pernille då, viktigaste spelare borta och presterar ändå fortsatt en bra fotboll. Mycket positivt för fortsättningen och jag gissar att Mäki & Co är MYCKET nöjda att Harder har kontrakt även över nästa säsong för annars hade det blivit SVÅRT att få behålla henne.

Noterbart är också att Harder gjort 13 av LFC:s totalt 28 mål så här långt och frågan är om en enskild spelare någonsin varit så enskilt dominerande i ett lags offensiv. Faktum är att hon även noterats för två assist, något jag kan intyga borde varit några fler bara på de hemmamatcher jag sett, och därmed kan sägas ligga bakom fler än hälften av LFC:s mål i år.

Harder är nu också blott 3 mål ifrån klubbrekordet vad gäller gjorda mål under en säsong vilket förstås innehas av Melis som förra säsongen gjorde 16 mål på 21 spelade matcher men som ju då hade ett betydligt mer namnkunnigt lag omkring sig.

LasseW 2013-09-09 00:02

Jodå,nog är Pernille "Magic" Harder the real deal.Snacka om att ha hela paketet.Teknik.snabbhet,skott,spelintelligens och en 7jäkla arbetskapacitet.Uppträder trots sin relativt unga ålder med en sån mognad i spelet.Måste vara klart bästa offensiva spelaren LFC någonsin haft.
Fundering:Har LFC någonsin haft en yngre allsvensk startelva?? Medelålder 21 år, om jag inte räknat alldeles galet.
Junisarna anfaller! Gotta love it!
Kul även att Maja och "Psycho" fick mycket speltid.
Hoppas att Mariann och Queen Rohlin kryar på sig snabbt.Behövs på planen när vi möter Göteborg i kampen om tredjeplatsen.

Rufus 2013-09-09 00:27

LFC-ledningen tackar sig nog själva för det geniala draget att värva Danmarks bästa damlirare. Vad ska det bli av den "pigen"? Men samtidigt vet vi att pengastarka lag ute i världen håller noga koll på supertalanger som Pernille M Harder - och kontrakt är till för att brytas, med hjälp av en himla massa kosing. Nilla Fischers avyttring till Wolfsburg var (har man förstått) en bra affär för fattiga(?) Linköping, så för några hundra tusen sköna euro kanske klubben skulle frestas att släppa sin största stjärna.

Dagens seger mot Sunnanå var förstås viktig på många sätt, men som den gnällgubbe man är måste jag strö smolk i glädjebägaren. Håll med om, Martin, att det är Harders målproduktion som fört LFC till dagens topplacering! Annars imponerar ju inte målskyttet i år, nej, det är riktigt dåligt ställt med just detta bakom Harder. De femton mål som inte hon gjort fördelar sig över resten av laget, från mittbackar och uppåt. En äkta anfallslinje existerar knappast - unga Stina Blackstenius har satts på den svåra uppgiften att ofta få agera ensam forward à la Lotta Schelin i landslaget tidigare. Ingen lätt uppgift för en ännu grön 17-åring hämtad från division 2...

Det kommer rapporter varje vecka om att Linköpings finländska anfallsvapen Linda Sällström är på väg mot en comeback efter sin långa skadeperiod. Med en löpstark och spelsugen "Sällis" i startelvan kommer det att bli en välbehövlig tyngd i anfallsspelet och då slipper Pernille dra nästan hela lasset själv, det tackar hon säkert för!

Martin 2013-09-14 23:08

Var inne och räknade på Malmös målproduktion och då visade det sig att Anja Mittag ligger bakom lite drygt hälfiten av deras mål också så jag kanske inte ska vara för negativ angående det faktum att Harder är så viktig för LFC:s offensiv. LFC ska ju också framförallt vara täta bakåt för det har ALLTID varit framgångsreceptet genom åren.