Skador i VM-kvaltruppen öppnar för debutant

Istället för de två skadade spelarna Kosovare Asllani och Marija Banusic har förbundskapten Pia Sundhage och assisterande förbundskapten Lilie Persson valt att kalla in Elin Rubensson, LdB FC Malmö och en debutant i A-lagssammanhang, Mia Carlsson, Kristianstads DFF,

Frankrikeproffset Kosovare Asllani är skadad i foten och är således inte tillgänglig till VM-kvalmatchen mot Polen på Swedbank Stadion på lördag. Malmöspelaren Elin Rubensson som inte fick plats i sommarens EM-trupp ersätter. För Kristianstads mittback Mia Carlsson öppnas också möjligheten att få göra debut i A-landslagssammanhang.

På svenskfotboll.se motiverar förbundskapten Pia Sundhage uttagningarna:
- Elin är en stor talang som kan spela på flera platser, ytterback, yttermittfältare och forward. Hon var med i min första landslagstrupp som förbundskapten, mot Schweiz i höstas, och det ska bli spännande att se henne i landslagssammanhang igen. Mia Carlsson har gjort många bra matcher i damallsvenskan i år, inte minst de två senaste då hon haft stor del i Kristianstads båda segrar. Hon har dessutom haft en framträdande roll i U23-landslaget. Hon har verkligen framtiden för sig och det ska bli spännande och se henne på närmare håll.

Thorsten Frennstedt 2013-09-16 13:50

Damlandslaget väljer alltså "närproducerat" för skadade spelare som ersättare. Mest anmärkningsvärt är att debutanten Mia Carlsson, mittback i Kristianstads DFF, ersätter sin klubbkompis Marija Banusic som är anfallare.
Kristianstadfödda Kosovare Asllani, f d KDFF numera Paris Saint-Germain, lämnar plats för en annan skånska Elin Rubensson, LdB FC Malmö.

Martin 2013-09-16 22:32

Nu väntar man bara på att vänsterbacken Magda Ericsson i LFC, strålande som mittback ikväll mot Göteborg, ska få chansen. Hon har enligt mig varit den genomgående bästa spelaren i LFC:s backlinje i år.